Ann-Sophie Duyck wordt zestiende op het WK tijdrijden

© BELGA
Redactie KW

Ann-Sophie Duyck heeft de verhoopte plaats in de top acht van het WK tijdrijden niet gehaald. Onze landgenote kampte met een blessure aan de linkerheup en kon geen kracht uitoefenen. Ze werd zestiende.

Van Vleuten, die vorig vijfde werd, volgt op de erelijst de Amerikaanse Amber Neben op. Neben was ook dit jaar één van de favorieten, maar moest door de regen rijden en kwam zo niet in het stuk. Ze eindigde als elfde. Na 21,1 kilometer in en om Bergen was Van Vleuten 12 seconden sneller dan haar landgenote Anna van der Breggen. Het podium wordt vervolledigd door de Australische Katrin Garfoot. Ann-Sophie Duyck uit Hulste moest uiteindelijk vrede nemen met een zestiende stek.

Ik kon niet het verzet draaien dat ik moest rijden en niet het maximum geven

Duyck zette nochtans een redelijk goede eerste tussentijd neer, maar daarna liep het veel minder. “De regen alleen mag geen excuus zijn”, aldus Duyck. “Toen ik moest starten, had ik een beetje motregen, maar zo heel veel was het niet. Anderen hebben echt in een plensbui gezeten. Nu goed, het technische stuk lag er daardoor zeer nat bij en dan neem je toch minder risico’s. Maar het mag geen excuus zijn, ook Annemiek heeft regen gehad en zij wordt wereldkampioene.”

Oude heupblessure

“De regen zorgde er wel voor dat mijn spieren koud werden en wellicht speelde daardoor een oude heupblessure weer op. Die liep ik een tijdje geleden op. Ik dacht dat ze volledig genezen was, ze heeft ook lang aangesleept, maar op die eerste klim schoot de pijn er weer in en ik kon geen kracht meer uitoefenen. Wellicht is dat gewoon omdat je tijdens een tijdrit echt diep gaat, veel vraagt van je lijf en als je lichaam dan niet honderd procent is, dan speelt dat weer op. Ik kon niet het verzet draaien dat ik moest rijden en niet het maximum geven. Dan kan je geen top acht rijden zoals ik had verhoopt. Ik ben ontgoocheld en hoop dat ik tegen zaterdag hersteld ben voor de wegrit. Ik had gehoopt om dit jaar top acht op alle kampioenschappen te rijden. Het is een teleurstelling dat dat niet gelukt is.”