Christophe Noppe: “Ik zou dit voorjaar graag Paris-Roubaix rijden”

Tom Vandenbussche

Christophe Noppe (23) maakte vorig seizoen zijn debuut bij de grote jongens en deed dat verre van onaardig. De intussen naar Sint-Eloois-Winkel uitgeweken Boezingenaar verzamelde een reeks verre ereplaatsen en behaalde in september zelfs zijn eerste profzege, de Kustpijl in Knokke-Heist. Wij spraken Noppe deze week in het Spaanse Calpe, waar hij met Sport Vlaanderen-Baloise op stage vertoeft. “Als ik dit voorjaar één klassieker wil rijden, is het wel Paris-Roubaix.”

Christophe, hoe kijk jij terug op 2017?

“Positief. Ik heb tijdens het seizoen nog progressie kunnen boeken en dat is een goed teken. Ik verzamelde ook zeker voldoende koersdagen, maar kon op het einde van het seizoen nog meedoen en zelfs enkele mooie uitslagen bijeenrijden.”

Hoe is je winter tot nu toe verlopen?

“Goed. Door een auto-ongeluk in november – een andere auto reed op mij in toen ik stilstond aan de lichten – liep ik een hersenschudding op en was ik enkele weken op de sukkel. Tijdens krachtoefeningen draaide ik vaak weg, maar dat probleem is intussen van de baan. Sinds december heb ik kunnen doen wat ik wilde en moest doen. Ik ben in die periode met enkele ploegmaats ook op stage naar Spanje geweest.”

Wat verwacht je van 2018?

“Ik zou wat meer wedstrijden van het Vlaamse voorjaar willen betwisten. Oké, ik zal niet alles kunnen rijden, maar hoop toch wat klassiekers te kunnen rijden. En als ik één koers eruit mag pikken, kies ik voor Paris-Roubaix. Die wedstrijd zou ik écht graag willen rijden.”

Hoe ziet je programma er de eerste weken uit?

“Ik begin in Mallorca en via de Ronde van Valencia, de Clasica Almeria en de Ruta del Sol trek ik naar het openingsweekend in Vlaanderen. Normaal ben ik voorzien voor Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier