De voorbije wielerweek in cijfers: van 1 tot 220

© vdb
Tom Vandenbussche

Zo was de voorbije wielerweek in KW: de positieve kant aan de … positieve dopingplas van Rémy Di Gregorio, de zoektocht naar een zege bij Joeri Calleeuw, de eendagsrenner in Serge Pauwels en de WestSprint-puntenzoektocht van Harm Vanhoucke

1

Het bleef beperkt tot een nieuwtje in de rand: Rémy Di Gregorio testte tijdens Parijs-Nice positief op Aranesp, een betere vorm van EPO. Op zich geen wereldschokkend feit, want Di Gregorio werd tijdens de eerste rustdag van de Tour 2012 al eens gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een dopingzaak. Wel niet onbelangrijk: in februari van dit jaar won hij het bergklassement in de Ster van Bessèges voor Gianni Marchand. De Aartrijkenaar maakte er een opgemerkt profdebuut en mag zich van ons nu gerust de echte bergkoning van de Ster van Bessèges 2018 noemen.

8

De voorbije wielerweek in cijfers: van 1 tot 220
© vdb

Toen Joeri Calleeuw in 2014 de concurrentie bij de elite zonder contract helemaal zoek reed, had hij tegen 20 april al zes zegestreepjes op zijn teller staan. Na drie jaar bij de profs is Calleeuw terug van weggeweest en dat hebben ze geweten. Alleen blijven de zeges voorlopig uit. Calleeuw eindigde wel al acht keer op het podium en werd ook twee maal in het zicht van de meet weer ingelopen.

13

De voorbije wielerweek in cijfers: van 1 tot 220
© BELGA

Een specialist van eendagskoersen zal Serge Pauwels wel nooit worden, maar zijn 13de plaats in de Brabantse Pijl was voor onze beste West-Vlaamse ronderenner zo goed als het beste resultaat ooit in een belangrijke eendagskoers. In 2015 werd Pauwels al eens 12de in de Ronde van Emilië. In een monument is een 23ste plek in de Ronde van Lombardije (2010) zijn beste notering. Zondag rijdt Pauwels voor de 9de keer Luik-Bastenaken-Luik, waar hij nog nooit dichter kwam dan plaats 50.

220

De voorbije wielerweek in cijfers: van 1 tot 220
© VDB

Harm Vanhoucke scoorde in Luik-Bastenaken-Luik U23 (13de) zijn eerste WestSprint-punten van 2018. De Aalbekenaar staat nu 26ste met 10 punten, 220 minder dan leider Stan Dewulf. Vanhoucke sluit zijn beloftecarrière – vanaf 1 juli wordt hij prof bij Lotto-Soudal – nu af met de Tour du Jura (21-22/4), BK tijdrijden (1/5), Ardense Pijl (6/5), Ronde de l’Isard (17-20/5), Vredeskoers (31/5-3/6), Baby Giro (7-16/6) en Tour de Savoie-Mont Blanc (21-24/6). Benieuwd welke plaats in WestSprint Harm tegen eind juni zal bekleden… (TVB)