Jonas Rickaert en Roy Pieters willen zich blijven toeleggen op de nevennummers

Volgens Rickaert zitten hij en Pieters op koers tijdens de Gentse zesdaagse. © BELGA
Redactie KW

Halfweg de Gentse zesdaagse staan Jonas Rickaert en Roy Pieters negende. Dat op vijf ronden van het leidersduo De Ketele-De Pauw. Een podiumplaats ambieert het Belgisch-Nederlandse koppel niet meer. Zij leggen zich voortaan toe op de nevennummers en zijn daarin al meerdere keren succesvol geweest.

“Tot hiertoe verloopt onze zesdaagse zoals verwacht. De conditie is goed en we maken er het beste ervan”, verklaarde Rickaert, afkomstig uit Sint-Eloois-Vijve. “Vooral in de nevennummers proberen wij ons gram te halen en dat is al vier keer gelukt. Vergeet niet dat De Ketele en De Pauw ook een pak nevennummers op hun naam schrijven. De baanronde en de 500 meter zijn de disciplines waarin de leiders bijna niet te kloppen zijn. We blijven ons best doen.”

“Het is het tweede jaar op rij dat ik aan Pieters gekoppeld word. Dat is een enorm voordeel. Wij begrijpen elkaar in de koers en we kunnen ons uitdrukken in het Nederlands, ook al een pluspunt. Ons doel is om Lampater-Thijssen te blijven volgen. Zo kunnen we misschien doorstoten naar de achtste plaats. Hoger mikken zou niet realistisch zijn. Dat was nochtans onze ambitie, maar na de eerste nacht wisten we al dat een podiumplaats er zeker niet zou inzitten. Daarvoor gaat het hier te snel. Vanop de openingsavond werd er door de favorieten gestreden met het mes tussen de tanden. Dan moet je als mindere ploeg meteen passen. Maar geen nood, er zijn nog de nevennummers. Daarop gaan wij ons verder toeleggen en daarin willen we uitblinken”, aldus Rickaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier