Piet Allegaert: “Door gebroken enkel zal ik er wat later staan.”

Tom Vandenbussche

Piet Allegaert (22) was één van de West-Vlaamse revelaties van het wielerseizoen 2017. Als neoprof liet de Slypskapellenaar, die zaterdag zijn 23ste verjaardag viert, meerdere flitsen zien. In december brak hij echter zijn enkel en raakte hij vier weken geen fiets aan. Toch hoopt hij er dit voorjaar alweer te staan. Wij spraken Allegaert deze week in het Spaanse Calpe, waar hij met Sport Vlaanderen-Baloise op stage vertoeft. “De Vlaamse koersen zijn een doel.”

Piet, hoe kijk jij terug op 2017?

“2017 was beter dan verwacht, zeker tot september. Daarna was het wat op en werd het WK voor beloften geen succes.”

Hoe is je winter tot nu toe verlopen?

“De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep in eerste instantie naar wens, tot ik op 10 december in Roeselare aan mijn enkel moest worden geopereerd. Tijdens een stage in Spanje met enkele ploegmaats heb ik bij het stappen van een borduur mijn enkel gebroken. Ik heb drie en een halve week in het gips gezeten, tot 3 januari. Daardoor kon ik niet fietsen. Ik heb wel wat stabilisatie gedaan, maar dat was het dan. Dinsdag heb ik op stage 150 km kunnen trainen. Normaal stond dat niet in de planning en ging ik er 100 doen, maar ik voelde me goed. Ik heb wel geen intervallen gedaan.”

Wat verwacht je van 2018?

“Sowieso zijn de Vlaamse voorjaarsklassiekers een doel, maar de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne zullen te vroeg komen. Vanaf Nokere zou ik er moeten kunnen staan. Ik weet nog niet waar ik mijn seizoen start. Ik ga volgende week mee naar Mallorca, maar in principe is dat enkel om te trainen. Misschien rijd ik mee in Oman of ga ik met de ploeg naar de Ruta del Sol om er te trainen. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier