Sportieve Hoop Rekkem geeft startschot van wielerseizoen

Philippe Durieu, voorzitter Joël Van den Nest, Franky Tytgat, Roland Casier, Wilfried Ossieur, Chris Caytan en Ronny Debeuf: samen het dynamische bestuur van Sportieve Hoop Rekkem. © WO
Redactie KW

Het openingsweekend van het Belgische wielerseizoen komt met rasse schreden dichterbij en dus laat ook de Koninklijke Veloclub Sportieve Hoop opnieuw van zich horen. Tijdens de Kalenderdag op 3 februari stelt ze haar programma voor 2018 voor en beloftevolle streekrenners mogen er hun ambities voor het nieuwe seizoen uitspreken.

Koninklijke Veloclub Sportieve Hoop – met stamnummer 545 en groen-gele clubkleuren – bestaat al sinds 1949. De club heette aanvankelijk Onder Ons, werd in 1952 omgedoopt tot Veloclub Sportieve Hoop en mag zich sinds 2002 een Koninklijke vereniging noemen. Met hun Kalenderdag op zaterdag 3 februari om 19.30 uur in café Louis op de wijk Paradijs blikken de Rekkemse wielerorganisatoren vooruit op het komende seizoen.

“Onze Kalenderdag is een gezellig samenzijn voor sport- en wielerliefhebbers en sympathisanten”, vertelt bestuurslid Wilfried Ossieur. “Voor 17 euro kan je genieten van aperitief met hapjes en kalkoen met kroketjes en groentekrans. Ook stellen we ons jaarprogramma voor en we nodigen een vijftal streekrenners uit aan de interviewtafel. Kevin Vandendriessche en Qwinten Verbeeck uit Lauwe, Matthias Noppe uit Rekkem en Ines Malfait uit Geluveld hebben hun komst naar café Louis al bevestigd. Kaartjes zijn te bekomen bij de bestuursleden of op 056 41 83 65.”

Arend der Juniores

Ook dit jaar is het paradepaardje van Veloclub Sportieve Hoop de Grote Prijs B&R, ook bekend als de Arend der Juniores, op zondag 24 juni. Het is een wegwedstrijd in het kader van de Beker van België voor juniores, tijdens dewelke de renners 120 km afleggen over 9 ronden met start en aankomst aan de firma B&R in de Lauwestraat. “Het is de vierde keer dat we die bekerwedstrijd organiseren”, weet Wilfried.

Als kleine wielerclub uit een klein dorp kunnen we alleen maar tevreden zijn dat we zo’n mooi evenement kunnen realiseren. De voorgaande edities waren telkens sportieve voltreffers met een omvangrijk deelnemersveld en een grote opkomst. Ook dit jaar verwachten we minstens 25 ploegen van zes renners aan de start, waaronder ook drie buitenlandse teams. Vorig jaar won Jacob Vaughan, kampioen van Groot-Brittannië, en in 2016 kwam de Nederlander David Dekker, zoon van ex-prof Erik Dekker, als eerste over de meet.”

“Nieuwe sponsors zijn welkom, want koken kost geld”

De Grote Prijs B&R is de eerste van vijf wedstrijden die de Rekkemse wielerclub dit jaar organiseert. Een week later, op zondag 1 juli, betwisten de aspiranten de Grote Prijs Garage Noppe op de wijk Paradijs en op woensdag 15 augustus is er de juniorenwedstrijd Lauwe Statie. Op zondag 19 augustus is wijk Paradijs het decor voor de derde en tevens finalerit van de West-Vlaanderen Cycling Tour, een driedaagse rittenwedstrijd voor nieuwelingen met opnieuw een internationale bezetting. Het Rekkemse wielerseizoen wordt afgesloten op zaterdag 13 oktober tijdens Paradijskermis met de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften.

Ontbijt

De week voordien, op zondag 7 oktober, organiseert de club ook nog een ontbijt. “De organisatie van die wielerwedstrijden kost immers handenvol geld en is voor een kleine club als de onze geen evidente zaak“, aldus Wilfried. “Zo hebben we voor een wedstrijd bijvoorbeeld al snel honderd seingevers nodig en die moeten allemaal vergoed worden. Het hele jaar door zijn we dan ook bezig met sponsors te werven en geld in te zamelen. Nieuwe sponsors zijn altijd welkom, want koken kost geld”, besluit Wilfried Ossieur.

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier