Ines Malfait wil schitteren in haar eigen Geluveld

Ines Malfait werd vorig weekend tweede in Brakel. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Nu zaterdag start Ines Malfait (17) in de wedstrijd voor dames juniores in haar eigen Geluveld. Met een tweede plaats vorige zaterdag in Brakel bewees de renster van Urbano-Thijs Cycling Team dat ze in goede doen is om dit weekend in haar thuiswedstrijd te schitteren.

Deze winter moest Ines Malfait op zoek naar een nieuwe ploeg na het verdwijnen van de Tieltse Rennersclub. Snel vond ze onderdak bij Urbano-Thijs CT, waar ze in een echte damesploeg terechtkwam. De eerste maanden van het seizoen als tweedejaarsjunior waren tot zover heel goed voor Ines. Ze behaalde al enkele ereplaatsen en vorig zaterdag werd ze in Brakel knap tweede na Shari Bossuyt.

“Ik voel me beter in het peloton en durf meer aan te vallen. Ook kan ik mijn aanval langer doortrekken en heb ik niet het gevoel dat ik stilval”

“Ik merk dat ik toch wat progressie heb gemaakt”, opent Ines. “Ik voel me beter in het peloton en durf meer aan te vallen. Ook kan ik mijn aanval langer doortrekken en heb ik niet het gevoel dat ik stilval. Met mijn tweede plaats in Brakel bewees ik dat de conditie goed zit. In de finale reden we met een zevental rensters weg. Net voor de sprint kwamen er nog een aantal aansluiten en gingen we met een klein groepje naar de meet. In de sprint zat ik wat ingesloten en moest ik van ver komen. Toch werd ik nog tweede na Shari Bossuyt, die een meer dan terechte winnares is. Toch ben ik vooral blij dat mijn conditie goed zit.”

Thuiskoers

Nu zaterdag start Ines in haar thuiskoers in Geluveld. Aangezien er veel toppers bij de dames junioren niet aan de start verschijnen, moet Ines de rol van favoriete alleen op zich nemen. “Iedereen zal me viseren”, vervolgt Ines. “De andere meisjes weten dat ik graag zou winnen en dus zullen ze opnieuw op mijn wiel rijden. Vorig jaar was het al zo en toen was ik zelfs nog geen favoriete. Het parcours is wel enorm lastig, dus op één van de hellingen kan ik mogelijks het verschil maken. De conditie is goed. We zien wel. Ik wil vooral ook genieten? want je rijdt niet elke week een koers in je eigen dorp.”