WestSprinter van de Week: Lothar Verhulst

© Coghe
Stijn Moerman

De 18-jarige Lothar Verhulst begon veelbelovend aan zijn eerste campagne bij de beloften, maar eind april werd de Ledegemnaar afgeremd door klierkoorts. Na drie maanden hervatte hij de competitie eind juli en vorige week donderdag boekte de belofte van EFC-L&R-Vulsteke in Oostduinkerke zijn eerste zege.

1. Was je overwinning in Oostduinkerke terecht? “Het is niet aan mij om uit te maken of mijn zege terecht was, maar voor mij was het alvast een heel deugddoende zege. En die heb ik behaald met behulp van mijn ploegmaats. Maar op het einde heb ik het toch zelf moeten afwerken tegen Nicolas Moncomble en Alessandro Vandromme, twee sterke renners.”

2. Je was goed aan het seizoen begonnen, maar dan gooide klierkoorts roet in het eten. Hoe heb je die maanden zonder koers overleefd? “Vooral met de steun van mijn ouders, mijn vriendin en de ploeg. En door de raad op te volgen van mijn sportarts en volledig naar hem te luisteren.”

3. Ben je gezien de omstandigheden tevreden over je eerste seizoen of hoop je de komende weken nog iets te laten zien? “Dit seizoen was in feite een verloren jaar voor mij, want door mijn ziekte heb ik nu soms goede dagen op de fiets, maar soms ook hele slechte. Daarom heb ik geen verwachtingspatroon meer dit seizoen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Ik heb wel een paar favorieten, zoals Zico Waeytens, Jens Debusschere, Yves Lampaert, Maxime Farazijn en Christophe Noppe. Maar Zico staat toch wel op één, want hij is super op en naast de fiets!”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Met mijn vriendin Chiara Reynaert, een hele knappe”, knipoogt Lothar.