De werkplek van Stéphanie Bouché

Mia Vanacker

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Stéphanie Bouché.

Wie is Stéphanie Bouché?

Stéphanie Bouché (40) is van Adinkerke afkomstig, is getrouwd met Christophe Decoussemaeker en de mama van Alex (17) en Sam (15). Het gezin woont in De Panne. Christophe heeft een zaak van metaaldetectoren en toebehoren.

Stéphanie volgde de technische opleiding kleding aan het Annuntiata-instituut in Veurne. Ze is naaister in hoofdberoep. Drie jaar geleden startte ze haar zaak Reborn Sails. Omdat ze gebruikte zaken in haar geval zeilen met haar creaties een nieuw leven geeft, beloonde Unizo haar met het HIB-label. Dat staat voor Handmade in Belgium, een label voor makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

www.reborn-sails.be

Laptoptas voor Sam

De werkplek van Stéphanie Bouché

“Christophe en ik voelen ons alle twee nogal verwant met de zee. We zijn van Adinkerke-De Panne afkomstig, we wonen en werken hier, onze zonen zijn fervente zeilers en onze vakanties brengen we door in ons huisje in Bretagne. Daar gaan de jongens zeilen en zijn ze lid van de plaatselijke club in La Trinité-sur-Mer. Het was overigens daar dat ik in het clubhuis een hoop oude zeilen zag liggen. Vooral onze jongste Sam is zot van zeilen en hij vroeg of ik van zo’n oude zeildoek een laptoptas voor hem kon maken.”

Oude zeilen

De werkplek van Stéphanie Bouché

“Drie jaar geleden ben ik met mijn zaak Reborn Sails begonnen. Omdat ik van de zee houd, erg met het milieu begaan ben en omdat oude zeilen moeilijk te recycleren zijn, vond ik het een goed idee om er iets nuttigs mee te doen. De laptoptas van Sam vonden vele mensen leuk en ik ben ermee doorgegaan. Het aanbod bestaat nu uit draagtassen, sportzakken, toiletzakken, pennenzakken, kussens… De gedachte dat elke creatie deel uitmaakt van een zeil waarmee effectief gevaren werd, maakt het concept uniek.”

Het HIB-label

De werkplek van Stéphanie Bouché

“Ook mijn inspiratie voor de afwerking van mijn zeilcreaties haal ik vooral uit zaken die met de zee te maken hebben, al vragen mensen mij wel eens om er een hond of kat op te zetten. Ik luister ook naar mijn zonen die van vriendinnetjes op school vernemen wat de trends zijn of wat jongeren tegenwoordig leuk vinden. Thuis aan mijn naaimachine ben ik rustig. Daar heb ik de tijd om na te denken en om inspiratie op te doen. Het HIB-label dat ik kreeg, bevestigt mij in mijn kunnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier