Torhout Pluimveeslachterij Lammens in Torhout failliet

Na jaren en maanden gekenmerkt door rampspoed en tussen hoop en wanhoop verder ploeteren is het doek nu toch definitief gevallen over pluimveeslachterij Lammens. Het bedrijf vroeg het faillissement aan; sinds maandag staan zo'n 170 mensen op straat. "Er wordt momenteel volop gezocht naar overnemers en er zijn alvast enkele grote spelers in de kippensector geïnteresseerd", weet Marnic Willaert van vakbond ACV.

Ardooie Burgemeesters Izegem en Ardooie ontevreden over CD&V-onderonsje in Ventilus-protest

Philippe Verhaest

De burgemeesters van Brugge, Zedelgem, Torhout, Oostkamp, Wingene en Lichtervelde stelden maandag dat ze de nieuwe hoogspanningslijn niet op hun grondgebied willen. Allemaal CD&V'ers. Een stelling waar burgemeesters Bert Maertens (N-VA) van Izegem en Karlos Callens (Open VLD) van Ardooie zich achter scharen, maar ze betreuren het dat ze niet bij de actie betrokken waren.

Ardooie Burgerplatforms maken grieven over Ventilus kenbaar tijdens infovergadering in Ardooie

Burgerplatforms 'Begraaf Ventilus' en 'Leefbaar E403' overhandigden woensdag in Ardooie aan een 7-tal aanwezige burgemeester ruim 2.500 suggestieformulieren met hun bezorgdheden over de geplande aanleg van de nieuwe hoogspanningslijn Ventilus langs de E403. De burgerplatforms willen daarmee Elia duidelijk maken dat het meer onderzoek moet doen naar mogelijke alternatieven voor het hoogspanningsnet.

Deerlijk Deerlijkse burgemeester Claude Croes start als rouwconsulent

Vanaf 1 juli start burgemeester Claude Croes (45) met een opvallende bijjob als verlies- en rouwconsulent. "Ik ben hiervoor niet over ijs van één nacht gegaan en het past bij mijn opleiding van een kwarteeuw geleden als sociaal assistent. Mensen helpen heb ik steeds graag gedaan en het plotse heengaan van mensen uit mijn dichte leefomgeving heeft mij eigenlijk niet losgelaten. Rouwconsulent past perfect in het gegeven dat mensen het na een overlijden zeer moeilijk kunnen hebben."

Onze belofte aan de lezer

Alle nieuws uit jouw gemeente

#iedereenWest-Vlaming

Roeselare #IedereenWest-Vlaming

Zomerse temperaturen. En dan is het soms al eens zoeken naar wat koelte. #iedereenwestvlaming

Meer

Gezocht!

Fotospecials

Meer

Gocar.be