Avanti zet Brugge opnieuw op de Schlagerkaart

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De avond werd West-Vlaams ingezet. Paul Bruna had de moeilijke taak om het Zotte Schlagerfestival te openen en het moet gezegd, hij deed dat op een voortreffelijke manier. De temperatuur in de zaal ging meteen de hoogte in. Laura Lynn uit Ardooie mocht vervolgens de microfoon overnemen. Meer dan een rits artiesten na elkaar was het Zotte Schlagerfestival vooral ook een goed georkestreerde show. “We hebben een beroep gedaan op onze partner neptunus-pro om ons Schlagerfestival naar een hoger niveau te brengen en dat is goed gelukt” zegt Tessa Cappan van organisator Avanti. “Topartiesten met een schitterende klank- en lichtshow en een fantastisch publiek maakten de avond voor ons echt af.”

De organisatoren hadden voor de grote namen gekozen op hun eerste editie. Na Paul Bruna en Laura Lynn zetten Willy Sommers en De Romeo’s de zaal in vuur en vlam. Brugge had al enige tijd geen schlagerfestival meer, maar met het Zotte Schlagerfestival komt de provinciehoofdstad wel meteen binnen bij de grote jongens. Het talrijk opgekomen publiek – vaak vrolijk uitgedost met vrolijke en ‘foute’ outfits – beleefde een absolute topavond.

De hamvraag is of er een vervolg komt op deze succesvolle lancering van het Zotte Schlagerfestival ? “We zullen deze eerste editie de komende dagen evalueren, maar afgaande op de vraag van het publiek lijkt de kans groot” vertelt Tessa Cappan. “Er gaat heel veel tijd en energie in een dergelijke organisatie en we zijn maar wat blij dat we kunnen rekenen op zo een grote groep medewerkers die zich belangeloos inzetten voor onze vereniging. Zij zijn essentieel om deze avond tot een succes te kunnen maken” besluit Cappan.

(PADI & Jens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier