De Romeo’s amuseren zich na vijftien jaar nog altijd op ieder podium

© (Foto PADI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zaterdagavond begonnen De Romeo’s met de première van de theatertournee 15 jaar De Romeo’s in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Er werden niet enkel veel hits en ook minder bekende nummers gezongen, maar het werd ook een muzikaal verhaal want Davy, Chris en Gunther vertelden ook nieuwsjes over die voorbije vijftien muzikale jaren.

De Gukke (Gunther Levi), De Krikke (Chris Van Tongelen) en De Smalle (Davy Gilles) vierden vijftien jaar échte vriendschap. “Mochten wij drie vrouwen zijn, dan waren we misschien al gesplit”, zegt Chris Van Tongelen. Als enige vrijgezel blijft de va van de bende zich kostelijk amuseren. “De film, het boek, de frikandellen en saus zijn leuk, maar muziek maken die je deelt met je fans is het leukste wat er is”, zegt het trio.

In de namiddag hadden De Romeo’s nog een optreden in Oudenaarde. Om 20 uur zou hun show beginnen. Velen dachten dat het wel een kwartier of een half uur later zou starten, maar niets was minder waar. Om klokslag 20.06 begonnen ze eraan. De Romeo’s stonden op een klein podium in de outfit van vijftien jaar geleden en zongen een Foute Medley. “Wie zijn idee was dat om zo te beginnen? In die pakskes”, zei Chris Van Tongelen.

Dat was inderdaad dé beginperiode van hun carrière en nu ook hét begin van de show, waarna ze terug de coulissen in trokken om even later een nieuwe start te nemen in glitterpakken. Pinball Wizard en Studio 54 zongen ze. Bij het nummer Koningen vertelde Davy het volgende: “Vijftien jaar geleden begon het in feite hier allemaal, op dit podium in de Stadsschouwburg. Ik speelde de rol van Romeo in de musical Romeo & Julia. Het is hier dat ik ook mijn vrouw leerde kennen. Vijftien jaar geleden besloten we hier De Romeo’s te vormen. In deze zaal hebben er drie stoelen onze naam. Wie zit er op mij? En wie zit er op Gunther? En op Chris? Ik ben ook blij te mogen zeggen dat ik met Koningen maar liefst dertien weken op nummer één stond in de hitparade.”

Na deze single zongen ze Houden van elkaar. Er werden prachtige beelden geprojecteerd. De dag dat het zonlicht niet meer scheen is dan weer hun nieuwe single en een nummer van John Terra. Na deze single mochten ze op het podium ‘officieel’ hun nieuwe cd in ontvangst nemen uit handen van projectmanager Kurt Frederickx. “Dit is één van de tien liedjes van onze collega’s die op deze nieuwe cd staan”, zegt het trio. “We brengen covers van Luc Steeno, Bart Kaëll, Christoff, Will Tura, Willy Sommers… Dit zijn mannelijke collega-artiesten die we bijna wekelijks tegenkomen in Vlaanderen en die we op onze manier wilden bedanken voor de prachtige muziek.”

De film, het boek, de frikandellen en saus zijn leuk, maar muziek maken die je deelt met je fans is het leukste wat er is

Naast die concept-covers staan er ook vijf nieuwe liedjes op de cd. Daarna brachten ze een bedankingsmedley die direct aansloeg. In de sofa werden foto’s geprojecteerd over 15 jaar De Romeo’s. Ze versleten maar liefst 40 verschillende outfits, stonden met veel Belgische en zelfs internationale artiesten op het podium, enz. Gunther Levi stelde zijn lievelingssong voor : Ondersteboven. Voor De Romeo’s was 2012 ook een feestjaar, want ze wonnen met Vlaanderen feest zowel de Zomerhit als een Mia. Zingen, Lachen, Dansen van de Nederlandse artiest Jan Smit werd een wereldhit in Vlaanderen, aldus De Romeo’s. Ook Deze is voor Julia is een lied van Jan Smit en eveneens een topper tijdens de optredens. Net voor de pauze sloten ze af met We gaan weer feesten. Toen zat er al lang niemand meer neer op een stoel.

Na de pauze begonnen De Romeo’s met Viva Las Vegas, inclusief de mooie beelden van hun opnames in Las Vegas. Het favoriete liedje Wind in de haren van Davy Gilles staat ook op deze cd. Vrienden voor het leven werd ook uitbundig meegezongen door de massa. Naar we vernamen komt die song in de film van FC De Kampioenen en ook van De Collega’s, met dank aan filmregisseur Jan Verheyen. Daarna werd iedereen even stil bij Kaarsje in mijn hart. Er volgde nog een overzicht met foto’s.

In de sofa

Het trio gaf uitleg in de sofa. We zagen foto’s van tv-programma’s, van tv-spotjes, enz. De Romeo’s vlogen er weer tegenaan met Vrienden voor altijd en Waar zijn al die handen ? Ze waren duidelijk te zien in de Stadsschouwburg. En de lievelingssong van Chris ? Dat is het nummer Vannacht. Er volgde nog een covermedley van 15 jaar De Romeo’s, nog wat stevige rock en ook het populaire Connemara. De Romeo’s verlieten het podium. Het applaus was overdonderend. Ze keerden terug om met Viva De Romeo’s nu écht af te sluiten.

Met hun honderden optredens per jaar bereiken De Romeo’s jaarlijks meer dan 250.000 feestvierders en zijn ze nog altijd razend populair in Vlaanderen. Het trio denkt nog lang niet aan stoppen. “Wij zingen het niet alleen, wij zijn Vrienden voor het leven, wij zijn het ook. Zolang de mensen komen kijken en wij ons goed voelen, blijven we doorgaan.

Na afloop van een optreden zei een organisator : Als ik jullie bezig zie, dan zijn het net drie kleuters die zich geweldig amuseren en die dat plezier ook overbrengen op het publiek. Hij had gelijk, met dat verschil dat we nu vijftien jaar ouder zijn en een pak meer levenservaring hebben, waardoor het allemaal nog zoveel leuker is geworden”, besluit Chris Van Tongelen.

(PADI/foto PADI/Jens)

De theatershows vervangen het jaarlijks Zingpaleis-feest. Wie je erbij zijn bij de volgend optredens ? Welkom op zaterdag 24 november in Ethias Theater in Hasselt en op vrijdag 30 november in Kursaal Oostende. Bestel op www.ticketkopen.eu – Het nieuwe Romeo’s-album ’15 jaar De Romeo’s’, inclusief de nieuwe single ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ verscheen op het Vlaamse Sterren/CNR-label en is nu fysiek en digitaal te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier