Greg uit Meulebeke hoopt ooit op doorbraak met eigen single

Greg op het podium © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zegt de artiestennaam Greg je iets? Zegt de naam Gregory Vandenheede uit Meulebeke je iets? Misschien rinkelt er niet direct een belletje, maar Greg heeft wel een heel bekende nicht, namelijk Sabrina Tack alias Laura Lynn uit Ardooie.

Johny – zijn vader – en Christine – de mama van Sabrina – zijn broer en zus. Het is door Christine dat Greg (32) een eerste keer op het podium stond en dan nog wel op het fanbal van Laura Lynn op 8 oktober 2017 in Salons Mantovani in Oudenaarde. Met nog maar weinig ervaring werd Greg voor de leeuwen gegooid en mocht hij direct voor een bomvolle zaal enkele nummers zingen. “Het is door mijn tante Christine dat ik toen op dat podium stond”, vertelt Greg net na zijn optreden op de seniorennamiddag in zaal Middenstand in Ingelmunster. “Tante zag een liedje van mij passeren op Facebook. Ze vond dat ik mooi kon zingen. Ze vroeg of ik het zag zitten om als verrassing te zingen op het fanbal van Laura Lynn. Natuurlijk was ik nerveus, maar ik besloot het toch te doen. Daarna smaakte dit naar meer en zo is het ook begonnen.”

Greg op het podium waar het allemaal begon, in Salons Mantovani in Oudenaarde
Greg op het podium waar het allemaal begon, in Salons Mantovani in Oudenaarde© (Foto FODI)

Het is echter niet sinds de fandag van Laura Lynn in oktober 2017 dat Gregory met muziek bezig was. “Dat klopt, ik ben al muzikaal aangelegd van sinds mijn jeugd”, zegt Greg, waarna papa Johny (59) inpikt: “Ik was altijd muzikant. Ik speelde zeker dertig jaar samen met mijn zus Christine. Ik was de drummer van de band. Ik ben dan een tijdje gestopt, daarna opnieuw begonnen. In 2013 kreeg ik een hersenbloeding en moest ik één jaar revalideren. ‘t Was gedaan met spelen. Maar zoon Gregory is altijd geboeid geweest door muziek. Hij bezit zelfs een mooie opnamestudio.” Greg knikt en zegt dat hij na het fanbal zelf flyers begon te maken, op zoek ging naar een artiestennaam, enkele optredens deed, enz. “Ik breng schlagermuziek. Ik heb nog geen eigen nummers, maar ik probeer wel liedjes op een andere manier te brengen, zoals Spoken bestaan niet van Jaman of Wie denk jij wel wie ik ben van Nelis Leeman. Met die liedjes stond ik al op één op een webradio. Dat is echter nog maar een begin hé. Mijn weg is nog lang. Ik doe nog alles in eigen beheer.” Greg wil in de toekomst natuurlijk een eigen single uitbrengen. Krijgt hij advies van nicht Laura Lynn ? “Ik heb het meest contact met mijn tante Christine. Laura Lynn heeft het al druk genoeg. Tante Christine weet evenveel over de Vlaamse showbizz. Zij staat mij met raad en daad bij”, besluit Greg, die ook vaak in karaokebars optrad.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier