VIDEO Deze BV’s gaan donderdagavond naar Dionne Warwick in Kursaal Oostende

Redactie KW

Aanstaande donderdag staat de Amerikaanse wereldartieste en souldiva Dionne Warwick, met haar live band in Kursaal Oostende. De doortocht van de 77-jarige Warwick, die vijf Grammy-Awards won en wereldhits scoorde met o.a. ”I Say a Little Prayer’, ‘Heartbreaker’ en ‘I’ll Never Love This Way Again’, trekt ook de aandacht van bekend Vlaanderen.

Naast zangeres Liliane Saint-Pierre, die Warwick kort ontmoette in het gezegende jaar 1965, is muzieksamensteller Jos Van Oosterwyck (‘Tien om te Zien’, ‘The Voice’ e.v.a) ook van de partij. Hij roemt Warwick om haar uniek stemgeluid: “Ze zingt alsof het niets is. Heel lichtvoetig, juist en zeer klasrijk. Soft, maar niet melig en ze doet vooral geen turnoefeningen op de toonladder, iets wat je de laatste twintig jaar alleen maar hoort. Zij gaat niet voor die vibrato’s en versieringen, ze laat de melodie haar werk doen. Voor mij is dat fantastisch. Een verademing om zo iemand te horen zingen.”

Wereldartieste

Het was het songwriters-duo Burt Bacharach en Hal David dat Dionne Warwick ontdekte in 1961. Haar soulvolle mix van pop, gospel en R & B is ondertussen goed voor een carrière van meer dan 55 jaar, met 56 nummers in de hitlijsten, meer dan 100 miljoen verkochte albums, 5 Grammy-Awards en diverse lifetime achievement awards. Jos Van Oosterwyck: “In de jaren zestig zijn er voor mij maar drie unieke stemmen: Aretha Franklin, Dusty Springfield en Dionne Warwick. Om maar te zeggen hoe groet zij is als artieste.

Will Tura

De eerste ontmoeting met Dionne Warwick herinnert Jos Van Oostwyck zich nog goed: “Het was in de jaren tachtig, tijdens de ‘Heartbreaker’-periode. Zij was toen te gast in het televisieprogramma ‘Mike’ van Mike Verdrengh. Ik herinner mij nog dat ze in een uitzending zat, samen met onze Will Tura, en daar had ze wel een boontje voor. Ook al verstond ze hem niet, ze vond dat hij goed kon zingen en een prachtige stem had. Tijdens de opnames is ze kennis gaan maken met Will. Ze is een heel warme, open, sociale dame. Ik kijk uit naar haar concert en wie weet kan ik haar na afloop nog eens ontmoeten.”

https://www.youtube.com/watch?v=Ri_DJQXGq08

De laatste tickets voor het concert van Dionne Warwick, nu donderdag 27 september in het Kursaal van Oostende, bestel je online op www.ticketmaster.be (https://www.ticketmaster.be/artist/dionne-warwick-tickets/1509?language=nl-be ) of telefonisch op 0479 318 455. Het concert van Dionne Warwick is een organisatie van Concertevents i.s.m. Greenhouse Talent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier