Brugge Stagiair Snuffel Hostel voert enquête over uitgaan in Brugge

Met maandelijks steeds meer activiteiten, zowel in het café als in de zaal, is Snuffel Hostel (Ezelstraat 42) zich steeds nadrukkelijker onder de professionele culturele spelers aan het nestelen. Vooral dan die spelers die op jongeren mikken, want in Snuffel Hostel strijken youngsters van over heel de wereld neer. Ook voor heel wat tieners en twintigers uit Brugge is dit uitgegroeid tot een hot spot.

Brugge OKAN-klas KTA Brugge blinkt uit in filmpjeswedstrijd

De OKAN-klasgroep (OKAN staat voor Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers, red.) van het Brugse KTA kreeg dinsdagmorgen burgemeester Dirk De fauw op bezoek. De school nam dit schooljaar deel aan de #geefmij1minuut-wedstrijd van het Gelijkekansencentrum Unia,

Bulskamp Oplichtster (36) uit Bulskamp maand langer in de cel

De 36-jarige vrouw uit Bulskamp bij Veurne die vrijdag werd aangehouden voor oplichting via Facebook, blijft een maand langer in de cel. Dat werd dinsdagmorgen beslist in de raadkamer, bevestigt het parket van Veurne. Een eerder onderzoek tegen de vrouw was net afgerond en die zaak werd vorige week doorverwezen naar de rechtbank, blijkt nu.

Koksijde Bestuurder maakt 'donuts' op pas ingezaaid voetbalveld van KVV Coxyde

Een onbekende autobestuurder heeft zich uitgeleefd op een pas ingezaaid voetbalterrein bij het Henri Houtsaegerstadion in Koksijde. De bestuurder maakte enkele cirkels of 'donuts', zoals dat in vaktaal heet. KVV Coxyde ondervindt er voorlopig weinig last van, aangezien het veld momenteel niet in gebruik is.

Middelkerke Twee Jack Russels achtergelaten en vastgebonden aan boom op camping

In Middelkerke zijn maandag twee hondjes aangetroffen die waren vastgebonden aan een boom op Camping Marva III in de Steenovenstraat. Het gaat om twee Jack Russels. De politie bevestigt. "Een bewoner van de camping heeft de dieren bevrijd en overgebracht naar het politiekantoor", zegt commissaris Frank Vandenabeele van PZ Middelkerke.

Nieuwkerke Waals minister weigert vergunning voor nieuwe site Clarebout in Frameries

Waals minister Carlo Di Antonio heeft de vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe productiesite door het West-Vlaamse aardappelverwerkende bedrijf Clarebout Potatoes in Frameries, in de provincie Henegouwen. Vorige week trok intercommunale IDEA ook al het voorkooprecht in voor de nieuwe site in Frameries, waardoor ook andere geïnteresseerde kopers zich zouden kunnen melden voor de site van 16 hectare.

Zevekote Slager die betrokken was bij cannabisplantage in Zevekote vrijgelaten

De slager uit Moere die betrokken raakte bij een cannabisplantage op de boerderij van zijn ouders in Zevekote mag naar huis. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagmorgen. De man zal wel enkele voorwaarden moeten naleven. Bovendien zal hij de slagerij wellicht niet meer open doen.

Kortrijk Walter Goethals is 60 jaar getrouwd en zijn huis is zijn lang leven

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Walter Goethals. Walter is altijd piekfijn uitgedost en doet niet liever of werken in zijn eigen huis.

Brugge Minister-president Bourgeois bezoekt brouwerij De Halve Maan

Minister-president en Europees N-VA lijsttrekker Geert Bourgeois bracht dinsdagochtend een bezoek aan de Brugse brouwerij De Halve Maan. Naar aanleiding van de Europese verkiezingen organiseert Unizo immers bedrijfsbezoeken met de lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen.