Moere Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. met twee maanden verlengd op verdenking van de drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Middelkerke Man blijft in de cel voor moord in Middelkerke

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 68-jarige Middelkerkenaar met twee maanden verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Emmanuel V. bracht zijn partner met vijf messteken om het leven. De zaak kan binnenkort naar het hof van asissen verwezen worden.

Eernegem Vrouw uit Eernegem vrijgelaten voor poging gifmoord op driejarig zoontje

De Brugse raadkamer heeft een 28-jarige vrouw uit Eernegem onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar een poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. J.G. zou het kind een dosis van de pijnstiller tramadol toegediend hebben, maar kwam snel terug op haar bekentenissen.

Gullegem Inbrakenplaag in Gullegem, politie tracht te sussen: "Burgerwacht lost niets op"

Deze week heerste er een opperste staat van paraatheid onder de inwoners van Gullegem, want de gemeente werd getroffen door een inbrakenplaag. Sommigen roepen op tot het vormen van een burgerwacht maar de politiezone Grensleie sust: "We zetten wel degelijk alles op alles om de veiligheid van de inwoners te verzekeren", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse.

Blankenberge Blankenbergse zakenman strijkt ten onrechte 75.000 euro dopgeld op: zes maanden cel

Een 40-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse strafrechtbank zes maanden effectieve celstraf en een geldboete van 4.800 gekregen voor fraude. Als zaakvoerder van drie buitenlandse vennootschappen streek Gunther N. in eigen land ten onrechte 75.000 euro aan werkloosheidsuitkeringen op. De man kwam niet opdagen voor zijn proces.

Kortrijk Rolstoelgebruikster krijgt zes maanden cel voor gesjoemel met uitkering

Een 56-jarige rolstoelgebruikster uit Kortrijk heeft in de Brugse strafrechtbank zes maanden cel en een geldboete van 4.800 euro gekregen voor uitkeringsfraude. Connie R. ontving jarenlang werkloosheidsuitkeringen als alleenstaande, maar onderzoek wees uit dat ze samenwoonde met haar vriend.