Aartrijkse gifmengster die “pyjama wou kopen” riskeert vijf jaar cel

Redactie KW

Een 60-jarige vrouw uit Aartrijke riskeert vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor poging tot moord op haar partner.

Op 5 februari 2017 mengde Monique V. zes slaap- en zeven kalmeerpillen in de koffie van haar man. Het 62-jarige slachtoffer mocht nog diezelfde dag de spoeddienst verlaten. V. verklaarde dat ze hem een dutje wou laten doen zodat ze naar de markt kon gaan om een pyjama te kopen voor haar kamergenote in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze in behandeling is. “Ik wou geen geruzie, want hij had niet graag dat ik alleen het huis uitging. Maar ik wou hem zeker niet doden”, stelde ze.

Maar volgens het OM was er toch sprake van moordpoging. “De beklaagde bekende aan haar zoon dat ze de feiten pleegde omdat ze een nieuwe vriend had. Na de feiten verbrandde ze de medicatiedoosjes. In combinatie met alcohol hadden die pillen fataal kunnen zijn.”

Ontoerekeningsvatbaar

Volgens haar advocaat Yen Buytaert was V. op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar en moet ze worden vrijgesproken. “Ze hoorde stemmen, leed aan hallucinaties en ging putje winter in zomerkledij de deur uit”, pleitte hij. “Maar nu is ze terug in haar normale doen.”

De man vergaf V. de feiten en gaat haar nog wekelijks bezoeken in de psychiatrie. Hij vroeg een symbolische euro schadevergoeding en drong niet aan op een bestraffing. De uitspraak volgt op 26 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier