Controleacties in Kortrijks station tegen mensensmokkel

© BELGA
Redactie KW

Uit de controles bleek dat 3 mensen illegaal in ons land verbleven.

Op vrijdag 18 januari 2019 voerde de politiezone VLAS, met steun van de federale spoorwegpolitie en de NMBS, een gezamenlijke controleactie uit in het station van Kortrijk. Deze actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie, mensensmokkel, illegale criminaliteit en grenscriminaliteit.

“Mensensmokkel brengt overlast met zich mee”

“Met deze gezamenlijke inspanning tonen we dat mensensmokkel en transmigratie ook in deze regio aangepakt wordt”, klinkt het bij politiezone VLAS. “De problematiek gaat niet zelden gepaard met de nodige inbreuken, criminaliteit en overlast, dit ten koste van onder meer treinbegeleiders en -reizigers… Het is in ieders belang dat wij als politiediensten samen waakzaam zijn om deze problematiek te blijven beheersen.”

Van 12u tot 18u controleerde de politie 16 treinen tussen Brussel, Antwerpen en Rijsel. Daarnaast werden ook patrouilles en controles gedaan in de nabije omgeving van het station.

3 illegalen opgepakt

Van de 16 treinen werden alle inzittenden gecontroleerd. Uiteindelijk werden 25 mensen grondig gescreend, onder wie 3 mensen illegaal in ons land bleken te verblijven. Zij werden opgepakt en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De politie laat weten dat 1 persoon die geseind stond werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Er werden geen transmigranten aangetroffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier