Duo riskeert tot twintig maanden cel voor diefstal van auto-onderdelen in Roeselare

Redactie KW

Twee twintigers moesten maandag voor de strafrechter in Kortrijk verschijnen om zich te verantwoorden voor diefstal met braak. Ze forceerden de deur van een bedrijf met een koevoet en laadden een camionette vol met fietsen, auto-onderdelen en een crossmotor. De procureur vorderde een celstraf van twintig maanden.

De eerste beklaagde werkte als koerier en had onderweg een crossmotor zien staan in een autoherstelplaats in Roeselare. Hij besloot om de crossmotor te stelen en vroeg een vriend om hulp. Overdag gingen de 21-jarige man uit Waregem en de 23-jarige man uit Kuurne op verkenning, ‘s avonds kwamen ze terug met een koevoet om de deur van het bedrijf open te breken.

Op camerabeelden van bedrijven in de buurt was te zien hoe ze de camionette van de eerste beklaagde vollaadden met enkele fietsen, een stel banden, tal van auto-onderdelen, een diagnosetoestel en de Yamaha-crossmotor. Ze namen ook een handvol cash geld mee.

“Mijn cliënt beseft dat hij zich moet herpakken”, zei advocaat Kris Vincke namens de jongste beklaagde. “Hij hoopt om zijn studies te kunnen afwerken.”

Strenge straf gevorderd

De man gaf aan dat de vijf maanden voorhechtenis zijn ogen hebben geopend. Hij kwam al meermaals in contact met het gerecht, maar heeft volgens de procureur zijn lesje nog altijd niet geleerd. Daarom vorderde het openbaar ministerie maandag een strenge straf voor jongste beklaagden. Ze riskeren twintig maanden en een boete van 500 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier