Ex-trainer Davo Westende vrijuit voor speed- en dopingbezit

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De strafrechter in Brugge heeft de voormalige hoofdcoach van voetbalclub Davo Westende donderdag vrijgesproken voor speed- en dopingbezit. Volgens de rechter bestaat de kans dat L.S. (37) erin werd geluisd door zijn vriendin.

Na een anonieme tip viel het gerecht op 20 mei 2017 binnen in de woning van de man. In zijn diepvriezer werden 205 gram speed en 84 tabletten van het spierversterkend middel clenbuterol aangetroffen. L.S. werd aangehouden op verdenking van drugshandel en verbleef een maand in voorhechtenis. Meteen na zijn arrestatie werd hij ontslagen als hoofdtrainer bij vierdeprovincialer Davo Westende. Hij was er nog maar pas aan de slag.

Omdat het parket geen verkoop kon aantonen werd L.S. uiteindelijk enkel voor drugsbezit vervolgd. Volgens zijn advocaat waren de drugs in de diepvries niet van hem. “Het was zijn ex die hem een loer wilde draaien. Zij heeft die drugs daar gelegd en de politie verwittigd. Het is toch wel erg toevallig dat de speurders bij de huiszoeking recht naar de diepvriezer liepen en de rest van de woning ongemoeid lieten“, aldus advocaat Franky Baert.

De rechter achtte die piste niet ondenkbaar, te meer omdat er op de zak met speed geen DNA-sporen van L.S. werden aangetroffen. Bij het telefonieonderzoek werden ook geen druggerelateerde berichten of gesprekken gevonden. “Er is gerede twijfel over zijn schuld, waardoor de beklaagde moet vrijgesproken worden“, aldus de rechter.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier