Man uit Avelgem en man uit Zwevegem riskeren celstraffen voor gevecht met mes

© iStock
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moesten zich maandag twee mannen verantwoorden voor slagen en verwondingen en wapendracht. De ene beklaagde ging op bezoek bij het slachtoffer “om een en ander uit te klaren” en nam de tweede beklaagde mee als bodyguard, maar het gesprek mondde uit in een gevecht waarbij een mes werd getrokken. De ene riskeert zes maanden met uitstel, de andere hangt een jaar effectief boven het hoofd.

De eerste beklaagde, de 32-jarige M.V. uit Avelgem, heeft al een hele tijd ruzie met zijn ex. “Mijn cliënt vecht al meer dan drie jaar met zijn ex voor het bezoekrecht van hun gemeenschappelijk kindje“, aldus de advocaat van de eerste beklaagde.

De beklaagde meende dat het slachtoffer zijn ex-vrouw opstookte. Bovendien kreeg M.V. te horen dat het slachtoffer in het verleden zijn huidige vriendin, een ex van het slachtoffer, zou hebben verkracht. Daarop besloot de eerste beklaagde om verhaal te halen bij de man. Hiervoor nam hij de tweede beklaagde, de 44-jarige N.S. uit Zwevegem, mee.

“Het mes werd echter meegebracht door M.V.”, meent de advocaat van N.S. “Bekijk de fysieke verschijning van mijn cliënt, deze man heeft geen mes nodig om iemand pijn te doen. Hij was net meegekomen om de eerste beklaagde in te tomen en ervoor te zorgen dat het niet uit te hand liep.”

Maar volgens de procureur was het net N.S. die het slachtoffer klappen gaf en met het mes een steekbeweging maakte in de richting van het slachtoffer.

Niet aan zijn proefstuk toe

Volgens het slachtoffer zei hij dat hij toch niets te verliezen had. De man uit Zwevegem is niet aan zijn proefstuk toe: hij zit momenteel een straf van 37 maanden uit voor eerdere feiten en er hangen hem nog een aantal straffen boven het hoofd. Daar kan nu nog eens een jaar effectief bijkomen.

De andere beklaagde riskeert zes maanden met uitstel. Het vonnis volgt op 1 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier