Oostendenaar bedreigt ex en directeur basisschool Gistel met de dood

Redactie KW

Een 44-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor belaging en doodsbedreigingen aan het adres van zijn ex en de directrice van een basisschool. Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel voor de man.

Na een huwelijk van zes jaar kwam het eind 2016 tot een breuk tussen A.D. en zijn echtgenote. De jeugdrechter legde de veertiger van Algerijnse origine een contactverbod met zijn ex en de kinderen op, maar dat legde hij naast zich neer. Hij bleef zijn ex lastigvallen en bedreigde haar met de dood enook de kinderen liet hij niet met rust. Hij trok meermaals naar de Gistelse basisschool waar de kinderen school lopen en maakte er meer dan eens amok omdat hij zijn kinderen niet te zien kreeg.

Op 25 januari liep de situatie uit de hand toen A.D. de leraarskamer van de school binnenstormde. “Door een pedagogische studiedag waren er geen kinderen op school aanwezig”, verduidelijkte de procureur. “Vervolgens bedreigde hij de directrice met de dood door met zijn vinger over de keel te glijden.” A.D. werd in de boeien geslagen en tijdens zijn verhoor bedreigde hij zijn ex opnieuw met de dood.

De man kwam na drie maanden voorwaardelijk vrij, maar omdat hij opnieuw contact zocht met zijn ex verdween hij opnieuw achter de tralies. Het openbaar ministerie vroeg gisteren twee jaar effectieve celstraf voor de man. “De beklaagde schuift de schuld in de schoenen van zijn ex en toont geen enkel schuldbesef”, aldus nog de procureur. Advocate Annelien Welvaert vroeg mildheid voor haar cliënt. “Het enige wat hij wou was zijn kinderen zien. Hij heeft een heel fel temperament en pakt de zaken verkeerd aan. Maar hoewel hij heel luid kan roepen heeft hij zijn woorden nooit omgezet in daden.” Meester Welvaert vroeg de gunst van de opschorting. Voor de belaging van zijn kinderen vroeg ze de vrijspraak. “Hij wou zijn kinderen enkel een knuffel geven. Dat kan je toch moeilijk belaging noemen.” De uitspraak volgt op 6 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier