Rusthuisdief tekent verzet aan tegen veroordelingen tot jarenlange gevangenisstraffen

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Charleroi heeft in verschillende correctionele rechtbanken verzet aangetekend tegen niet minder dan elf verstekveroordelingen. Na zijn aanhouding voor 30 diefstallen in rusthuizen ontdekte Anthony C. de veroordelingen tot ruim zeven jaar gevangenisstraf.

De bal ging aan het rollen toen de verdachte in 2016 zijn slag sloeg in Veurne. Naar aanleiding van die feiten werd hij door de Veurnse onderzoeksrechter internationaal geseind. De man zou in aanmerking komen voor ongeveer 30 diefstallen in heel het land. Volgens het parket ging hij telkens aan de haal met geld en bankkaarten van bewoners van rust- en verzorgingstehuizen.

Op zondag 30 september werd Anthony C. bij een routinecontrole opgepakt door de lokale politie van Brussel. De verdachte probeerde nog te ontkomen door uit een raam te springen, maar brak daarbij zijn enkel. Bij één van zijn verzetten werd hij daardoor vanuit de gevangenis in een rolstoel overgebracht naar de rechtbank van Brugge.

Ook in de rechtbank van Veurne stond dinsdag een verzet van de man op de rol. De verdediging vroeg om de zaak kort uit te stellen. “Het is een enorm kluwen, mijn cliënt heeft ondertussen elf verzetten lopende”, legde meester Pieterjan Dens uit. Het gaat om veroordelingen tot effectieve gevangenisstraffen van in totaal meer dan zeven jaar. De komende weken worden de zaken behandeld in de rechtbanken van Veurne, Brugge, Leuven en Brussel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier