Verdachte ‘campingmoord’ riskeert achttien maanden cel voor inbraken in Middelkerke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Julien B. (28), een van de verdachten in de zaak rond de zogenaamde ‘campingmoord’ in Middelkerke, is maandag voor de strafrechter in Brugge verschenen op verdenking van inbraak. Het openbaar ministerie eist achttien maanden cel. Zelf ontkent hij de feiten in alle toonaarden.

Op 10 juli vorig jaar drongen drie verdachten met een ladder een woning binnen in Middelkerke. Ze gingen aan de haal met onder meer een laptop en een camera. Twee dagen later werd opnieuw ingebroken in dezelfde woning. De daders gooiden een venster in met een stenen beeld en namen onder andere een televisie en een fles champagne mee. In de achtertuin van de woning werd een leeg pakje sigaretten aangetroffen met daarop het DNA van Julien B., die de feiten echter met klem ontkent. “Mijn cliënt verbleef op het moment van de feiten in de woning van het slachtoffer en had zelfs een relatie met haar”, stelde advocaat Mathieu Langerock. “Maar met die inbraken heeft hij niets te maken.”

De procureur vroeg achttien maanden cel en verwees naar het gevulde strafregister van Julien B. De man kreeg al celstraffen opgelegd voor afpersing en doodsbedreigingen. Hij is ook een van de hoofdverdachten in de zaak rond de ‘campingmoord’ in Middelkerke. De politie van Middelkerke ontdekte in de nacht van 6 op 7 december een zwaar verminkt lijk in de koffer van een wagen. De drie inzittenden van de wagen werden opgepakt, maar het 36-jarige slachtoffer bleek op een camping in de buurt vermoord te zijn. Daar werden hoofdverdachten Julien B. en Alain D. niet veel later ingerekend.

De uitspraak in de zaak rond de inbraken volgt op 26 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier