Voorwaardelijke celstraf voor voormalige advocaat uit Zwevegem

© iStock
Redactie KW

Ex-advocaat Guy M. (57) uit Zwevegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor witwassen van 50.000 euro van een oplichterskoppel. Voor het verbergen van het koppel voor het gerecht is hij vrijgesproken.

Guy M. was tot halfweg 2016 advocaat. In die hoedanigheid verdedigde hij een tijdlang een oplichterskoppel. Volgens dat koppel betaalden ze M. wel 50.000 euro cash geld aan hun advocaat, maar bij een huiszoeking vonden de speurders enkel een ereloonnota van 10.000 euro terug. Bovendien bleek de Lexus van M. ingeschreven op de vennootschap van het oplichterskoppel.

Volgens het openbaar ministerie gaf M. ook onderdak aan het koppel terwijl hij wist dat het gerecht hen zocht. Dat ontkende hij ten stelligste. De rechter sprak hem daar dan ook voor vrij. Voor het witwasmisdrijf kreeg hij wel een voorwaardelijke celstraf én een boete van 1.800 euro.

Halfweg 2016 verloor Guy M. zijn titel als advocaat. De tuchtraad schrapte hem toen definitief van het tableau van de advocaten na de vaststelling van een hele rits onregelmatigheden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier