Zaak tegen vrederechter Guido De Palmenaer uit Oostende wordt in januari gepleit

De 62-jarige vrederechter Guido De Palmenaer. © a-KW
Redactie KW

De zaak rond fiscale misdrijven tegen de 62-jarige vrederechter Guido De Palmenaer uit Oostende, die daarnaast ook beschuldigd wordt van passieve omkoping, valsheid in geschrifte, diefstal en belangenneming, wordt op 11 januari gepleit. Dat heeft het Gentse hof van beroep vrijdag beslist.

De man zou misbruik gemaakt hebben van kwetsbare bejaarden terwijl hij toezicht had op de voorlopige bewindvoering. In 2014 werden huiszoekingen uitgevoerd op het vredegerecht in Oostende en in de woning van de vrederechter.

Toenmalig staatssecretaris John Crombez en de Hoge Raad voor de Justitie hadden klachten van wanpraktijken door de vrederechter overgemaakt aan het gerecht. De Oostendse magistraat werd ervan beschuldigd dat hij senioren jarenlang grote geldbedragen of dure goederen aftroggelde.

Het proces rond passieve omkoping, valsheid in geschrifte, diefstal en belangenneming is voorlopig uitgesteld omdat de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling de zaak moet regulariseren, maar de zaak voor fiscale misdrijven kan via een rechtstreekse dagvaarding wel doorgaan. In die zaak wordt op 11 januari gepleit.

(Belga)

Lees hier het hele dossier: Maffiapraktijken in Oostende? Vrederechter staat terecht voor “crapuleus” gesjoemel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier