Zes vermoedelijke mensensmokkelaars aangehouden in Brugge

Redactie KW

De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen heeft maandag een smokkelorganisatie opgerold. Zes vermoedelijke mensensmokkelaars werden daarbij vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge.

Het onderzoek ging van start toen begin december 2017 vluchtelingen uit Ethiopië en Eritrea werden aangetroffen in een vrachtwagen in Brugge. De politiezone Brugge kreeg melding dat vluchtelingen op de A11 uit een rijdende vrachtwagen waren gesprongen. Eén van de vluchtelingen was daarbij zwaar gekwetst.

Het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie voerde verder onderzoek en kwam een smokkelorganisatie op het spoor die actief was in verschillende provincies. Sommige bendeleden waren actief vanuit Oostende. Deorganisatie van de smokkelactiviteiten was op diverse plaatsen in Vlaanderen actief, zoals Jabbeke, Wetteren, Antwerpen en Brussel, maar ook in Wallonië zoals bijvoorbeeld in Wanlin.

In opdracht van de onderzoeksrechter te Brugge werden maandagmorgen gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd op acht adressen in Oostende, Antwerpen en Mol waarbij zes leden van de smokkelorganisatie werden aangetroffen en gearresteerd. De gearresteerde personen zijn allen twintigers, afkomstig van Ethiopië en Eritrea.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier