Zwartrijders, drugs, wapens en illegalen op Kusttram

Er werden 36 tramstellen en 1430 tramreizigers gecontroleerd in De Haan en in Blankenberge. © GF
Redactie KW

De lokale politie van Bredene/De Haan en Blankenberge/Zuienkerke deden zaterdag een controleactie op de kusttram. Dat gebeurde in samenwerking met De Lijn, de Dienst Vreemdelingenzaken en diverse diensten van de federale politie.

Daarbij werden 36 tramstellen en 1430 tramreizigers gecontroleerd in De Haan en in Blankenberge. Er werden zeven bestuurlijke aanhoudingen verricht op basis van de vreemdelingenwetgeving, waarvan er vijf opgesloten werden in het gesloten centrum te Steenokkerzeel (drie Eritreeërs, een Algerijn en een Libiër). Voor één persoon is het nog wachten op de beslissing van DVZ en een andere mocht uiteindelijk beschikken na grondige verificatie van de documenten.

Er zaten 42 zwartrijders op de trams. Zij kregen hier een GAS-boete voor. Vier personen bleken geseind te staan in de politiedatabank. Verder werd nog een proces-verbaal opgesteld voor het wederrechterlijk bezit van een blank wapen, twee voor inbreuken op de drugswetgeving, twee voor het niet naleven van opgelegde voorwaarden en twee processen-verbaal van waarschuwing inzake de geldigheid van identiteitsdocumenten.

Net zoals de dag voordien was er dus een samenwerkingsverband tussen de politie van Bredene/De Haan en een aantal partners. “We benadrukken daarmee dat veiligheid geen zaak is van de politie alleen, maar van iedereen en dat we door de krachten te bundelen, kennis en middelen te delen, elkaar versterken en betere resultaten kunnen boeken, elk op zijn domein,” luidt het bij commissaris Dennis Goes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier