Veldegem Brasserie De Kronemolen nieuw infopunt voor toerisme

Met de erkenning van brasserie De Kronemolen in Veldegem als nieuw infopunt voor toerisme, beschikt elke deelgemeente voortaan over een plaats waar toeristen terecht kunnen voor info, folders en tips. "De ambassadeurs zetten de toeristische troeven van onze gemeente in de kijker bij een breed publiek", aldus schepen voor Lokale Economie en Toerisme Ann Devriendt.

Kortrijk Nane (11) en grootva Jan schrijven samen aan jeugdboek

Nane Loosveld (11) schreef samen met haar grootva Jan Loosveld (62) een jeugdboek. 'De schat van Achilles' is het resultaat van een verjaardagscadeau door Jan en zijn vrouw Ann Potteau. "Geen klassiek geschenk voor Nanes verjaardag, wel een leuke beleving."

Ieper Kunstveiling in Ieper voor het goede doel

Redactie KW

Dé Academie en vzw Vondels organiseren in samenwerking met Cultuurcentrum Het Perron een kunstveiling en tentoonstelling. Naast werken van Maen Florin, Nick Ervinck, Trees Leroy, Godfried Vervisch en Pierre Alechinsky, kunnen ook amateurkunstenaars en kunstenaars met een beperking exposeren.

Bekegem Flower power is terug op '50 jaar Woodstock'

Op zaterdag 27 april organiseert de dienst cultuur van de gemeente in samenwerking met GOSA (Grootouder - en seniorenactie van de gezinsbond Bekegem-Eernegem-Ichtegem) het kleurrijke festival '50 jaar Woodstock'.

Lichtervelde Herman Becue is de nieuwe voorzitter van de cultuurraad

Herman Becue (67) is de nieuwe voorzitter van de cultuurraad. Hij volgt Bart Van Reybrouck op, die zes jaar voorzitter en twaalf jaar ondervoorzitter was. Herman Becue zetelt nog maar sinds februari in de cultuurraad en werd recent gevraagd om de voorzittersfakkel over te nemen. Een taak die hij met veel enthousiasme zal behartigen.

Brugge Brugse glaskunst om in te bijten

Nog heel het paasweekend kun je in de binnenstad van Die Scone de route 'Glas door Brugge' van glaskunstenares Pia Burrick volgen.

Kuurne Kuurns Comedy Festival haalt opnieuw kleppers

Op vrijdagavond 26 april vanaf 20 uur wordt het opnieuw lachen in de Sint-Pieterszaal tijdens de twintigste editie van het Kuurns Comedy Festival. Na Nigel Williams, Alex Agnew, Kamagurka en Freddy De Vadder slaagde de organisatie er ook dit jaar in om een zeer gevarieerde affiche te kunnen aanbieden. Mét West-Vlaamse tongval.

Tielt Curieus is gastheer van eerste expo in koetshuis in Tielt: "Groot tekort aan expositieruimte"

Het koetshuis van Huis Mulle de Terschueren wordt vanaf vrijdag 26 april een officiële expositieruimte. De kunstexpo van Curieus Tielt, met werken van de drie rasechte Tieltse kunstenaars Hendrik Van Walleghem (63), Chantal Debeil (58) en Marc Mortelé (63), is de allereerste tentoonstelling die past in het herwaarderen van Mulle. "Er is een groot tekort aan expositieruimte in Tielt en daar willen wij graag verandering in brengen", klinkt het eensgezind bij het door kunst gebeten trio.

Rumbeke Dj's Ruben en Thomas zorgen voor ambiance op Parsidance in Rumbeke

Ruben Huysentruyt en Thomas Veranneman zijn beiden oud-leiders bij Scouts Rumbeke en vormen samen het dj-duo V=McT² en ook Arendd. Met beide namen draaien ze op Parsidance en helpen ze daarenboven de organisatie om alles in goede banen te leiden. Ze zijn dus op alle fronten betrokken bij het evenement.

Ichtegem Ichtegemse voorlopig tweede in internationale schilderwedstrijd

Maaike Brackx (30) uit de Zuster Clarastraat is zeer gepassioneerd bezig met schilderen. Momenteel neemt ze zelfs deel aan een internationale wedstrijd van Elephant Parade via Facebook. "De olifant van de winnaar wordt in het groot gemaakt en gaat de hele wereld rond", zegt Maaike.

Desselgem Sjoklamuze bezingt dorpsmysterie in Desselgem

'Rock the Clock' is de titel van de zesde musical van het Desselgems jeugdkoor Sjoklamuze dat onder de leiding van Ida Lavaert in de grote zaal van ontmoetingscentrum de Coorenaar wordt opgevoerd. Het is een zelfgeschreven productie die het verhaal brengt van een honderd jaar oud mysterie in het dorpje Geestigem dat de bewoners in de ban houdt.