Eerste namen voor Tieltse Europafeesten bekendgemaakt

© WM
Redactie KW

Stad Tielt heeft de eerste 5 namen voor de jaarlijkse Europafeesten bekendgemaakt. Onder meer Christoff zakt in het weekend van 5 tot 7 juli af naar de Europastad.

Het was al van 2011 geleden dat de koning van de Vlaamse feestmuziek te gast was op de Tieltse Europafeesten. Hij zal op vrijdag 5 juli te zien zijn, net als The Amazing Flowers. Zij spelen een waaier van bekende melodieën gaande van pop en rock over disco tot vette 90’s beats.

Op zaterdag komt de vierkoppige band Bucht uit de regio Tielt/Roeselare. De vier vrienden brengen een mix van verschillende genres, zowel eigen nummers als covers, in het West-Vlaams, Nederlands of Engels. Zanger-gitarist Ayrton Goemaere is afkomstig uit Tielt en speelt dus een thuiswedstrijd.

Zondag is het onder meer de beurt aan de razend populaire KetnetBand. Ook Pancrase & LOSB is die dag van de partij. Pancrase Vandelannoite en de tienkoppige Live On Scene Band brengen na het jonge geweld van de Ketnetband weer wat rust op de Markt. Hun eerste optreden vond plaats in de zaal naast Foyer de Scène (Gildhof Cultuurcentrum Tielt), vandaar de originele groepsnaam.

Bijkomende artiesten worden in de komende weken toegevoegd aan dit lijstje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier