Kortrijks woordfestival Memento start met aangenaam gedrum

Jonas Bruyneel, schepen Kelly Detavernier en klas slagwerk Conservatorium. © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De vierde editie van het Memento Woordfestival Kortrijk is afgetrapt door leerlingen van de afdeling slagwerk van het Conservatorium Kortrijk.

Kortrijk is tot en met 17 maart de trekpleister voor literair geweld in alle mogelijke vormen onder leiding van Letterzetter Jonas Bruyneel. Memento Woordfestival Kortrijk staat voor een mix van performances, optredens, workshops, wandelingen en literaire ontmoetingen.

Uitvalsbasis dit jaar zijn het Casinoplein met Boekenhuis Theoria en het Conservatoriumplein met Pand.A, Muziekcentrum Track en concertzaal De Kreun. Het centrale thema is spiegels/reflectie. “Je kan jezelf bekijken in de spiegel maar ook proberen je innerlijke te bekijken via dezelfde spiegel: een soort reflecteren en nadenken en jezelf (her)ontdekken”, zegt Letterzetter Jonas Bruyneel.

Kortrijks woordfestival Memento start met aangenaam gedrum

Auteursontmoetingen met het kruim van de Nederlandstalige literatuur in Boekenhuis Theoria vormen het kloppend hart van Memento.” Er zijn ook ‘articipatieve’ projecten en expo’s van scholen, het Conservatorium en tal van andere Kortrijkse partners.

https://www.youtube.com/watch?v=SiqJBxu855Q

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier