Kris Defoort moet afhaken voor Jazz Brugge

Stefan Vankerkhoven

Normaal gezien zou de Brugse pianist Kris Defoort een van de headliners zijn op Jazz Brugge van 16 tot 18 november in het Concertgebouw. Hij moet afhaken om gezondheidsredenen.

Op de openingsdag van dit tweejaarlijks festival viert KAAP/De Werf een muzikaal verjaardagsfeestje, met name het 25-jarige bestaan van het W.E.R.F.-platenlabel. Een centrale figuur hierin zou de naar Brussel uitgeweken Brugse jazzpianist Kris Defoort zijn. Hij was immers een kwarteeuw geleden de eerste Belgische jazzmuzikant die een cd mocht opnemen op het pas opgerichte platenlabel van het Brugse kunstencentrum De Werf.

SurSoundings

Op 16 november zou Kris Defoort live in het Concertgebouw zijn nieuw project SurSoundings voorstellen. Maar hij kampt met gezondheidsproblemen en moet noodgedwongen zijn concert uitstellen. Hij wordt op Jazz Brugge vervangen door het Belgische collectief Mâäk, dat samen met de Tunesische zangeres Ghalia Benali zal optreden.

Muzikale familie

Kris Defoort stamt uit een bekende Brugse muzikale familie. Vader Antoon Defoort was koorleider, bror Bart is tenorsaxofonist. Hij doceert aan het Brussels consrvatorium, woonde enkele jaren in New York en is componist in residentie bij LOD in Gent. Hij heeft een eigen jazztrio en componeerde ook al verschillende opera’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier