Poperinge Toerismetrofee voor Talbot House

© MD
Redactie KW

Voor de twintigste keer werd de Toerismetrofee Poperinge uitgereikt. Voor 2018 ging die naar Talbot House, de Britse soldatenclub uit de Eerste Wereldoorlog. Het huis ademt nog steeds de adem van toen uit, en ondertussen werd er ook een museum bijgebouwd. Het huis kreeg tijdens de herdenkingsperiode 180.000 bezoekers over de vloer. Het was Luc Dequidt, voormalig toeristisch attaché van de stad die Talbot House had voorgedragen.

Diensthoofd Toerisme IvanVandekerkhove: “We kunnen niet naast de evolutie kijken die het Talbot House de laatste tien jaar gemaakt heeft. De Concert Hall, een modern bezoekerscentrum, tentoonstellingen, een steeds beter verkopende shop, en elk jaar een tiental activiteiten. Met jaarlijks zowat 35.000 bezoekers en ongeveer 2.000 overnachters, hebben ze inderdaad Poperinge de laatste jaren op de kaart gezet. Dankzij de verkoop van hun combi-tickets vinden ook veel mensen de weg naar het Hopmuseum. De facebookpagina heeft meer dan 5.000 volgers van over heel de wereld.”

“Door het Talbot House vonden heel veel toeristen gedurende de herdenkingsperiode 2014-2018 de weg naar Poperinge. Ze deden dit met een bescheiden aantal medewerkers en budget én met groot respect voor de principes en visie van de stichters van deze ‘Every Man’s Club’. Talbot House is een plaats met een hart. De ‘body, mind and soul’ gedachte van weleer leeft verder in ‘the old house’. De sfeer is nog steeds zeer hartelijk met de Britse huisbewaarders, het kopje thee dat geschonken wordt en de authentieke piano maken het plaatje af. Talbot House is niet zomaar een museum, het is een plaats met een kloppend warm hart. Niet enkel rond de pure historiek maar ook in de unieke sfeer die er hangt in het statige gebouw eenmaal de massieve deur achter de bezoeker dicht valt.”

(AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier