STAKE stelt eerste cd eind november voor in AB in Brussel

© Facebook
Redactie KW

Na hun afscheidsconcert op vrijdag 2 november vorig jaar hield Steak Number Eight op te bestaan, maar ze keren terug onder een andere gedaante.

Vijftien jaar geleden begonnen vier schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat ze het met de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight zo ver zouden schoppen, hebben ze wellicht nooit durven dromen. “We hebben de grootste concertzalen van België uitverkocht, op de grootste metalfestivals van Europa gestaan en op tournee geweest met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones”, zegt een trotse zanger-gitarist Brent Vanneste.

Niemand zag het dan ook aankomen dat de band er vier maanden geleden mee zou kappen. De bandnaam begon echter wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van Brent Vanneste. “We speelden nog twee hopeloos uitverkochte afscheidsshows in de Gentse Vooruit, maar die bleken helemaal geen vaarwel in te houden”, aldus Vanneste. “Samen met de drie andere bandleden ga ik verder als STAKE.”

Onder deze naam brengen ze in november hun eerste album uit. Die komen ze op donderdag 28 november live en exclusief voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel. Je mag je ongetwijfeld verwachten aan dezelfde luide atmosferische post- en sludgemetal, maar dan met een ongeziene, vernieuwde energie.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier