Top 3 van Lage Landenlijst 2018 kleurt West-Vlaams

Redactie KW

‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal staat dit jaar niet meer aan de top, maar zakt naar nummer 2. Nieuwkomer ‘Zoutelande’ door Geike Arnaert en Blof staat op 3. ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo staat op nummer 1.

‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo topt de derde editie van de Lage Landenlijst. De luisteraars van Radio 1 en drie regionale omroepen uit Nederland (Omroep Brabant, het Limburgse L1 en Omroep Zeeland) stemden het lied van de broers Raf en Mich Walschaerts zaterdag naar de eerste plaats.

Het Zesde Metaal niet meer op 1

De Lage Landenlijst is een top 100 met de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945 die door de luisteraars via een online stemming wordt bepaald. ‘Ruimtevaarder’ haalde het voor ‘Ploegsteert’ van de West-Vlamingen van Het Zesde Metaal, de nummer 1 van 2017.

Nieuwkomer ‘Zoutelande’ van de Nederlandse band BLØF met zangeres Geike Arnaert, afkomstig uit Heuvelland, staat op 3.

Opmars van ‘Ruimtevaarder’

‘Ruimtevaarder’ verscheen in 2002 als eerder onopvallende song op het album ‘Lof Der Waanzin’ maar is nu een klassieker. Dat leert ook de opmars van het nummer in de lijst: 29e (in 2016), 3e in 2017 en 1ste in 2018.

De derde Lage Landenlijst werd tussen 9 en 18 uur uitgezonden vanuit Zoutelande in Zeeland, met tijdens de marathonuitzending gemengd Belgisch-Nederlandse nieuwsbulletins en zelfs verkeersinformatie.

De top 10 (tussen haakjes stand in 2017):

1. (3) Ruimtevaarder – Kommil Foo;

2. (1) Ploegsteert – Het Zesde Metaal;

3. (-) Zoutelande – BLØF feat. Geike Arnaert;

4. (28) Als ze lacht – Yevgueni;

5. (2) Pastorale – Ramses Shaffy & Liesbeth List;

6. (10) Het dorp – Wim Sonneveld;

7. (18) Tim – Wim De Craene;

8. (9) Iedereen is van de wereld – The Scene;

9. (7) Mia – Gorki;

10. (6) Twee meisjes – Raymond van het Groenewoud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier