Wannes Cappelle is ‘Figuur van het Jaar 2018’ in Zwevegem

Wannes Cappelle met de juryleden van de verkiezing. © GV
Redactie KW

Dinsdagavond werd door een delegatie van de pers en de mensen van het Willemsfonds, de Figuur van het Jaar gekozen. De keuze viel op Wannes Cappelle, die twee jaar op rij de nummer één was in de Belpop 100.

Het was al de 36ste keer dat het Willemsfonds de ‘Figuur van het Jaar’ koos. Reeds vele jaren krijgen ze daarbij de medewerking van de lokale persmensen. Bedoeling is om een persoon, vereniging of bedrijf, die zich het afgelopen jaar in de kijker werkte, te huldigen als ‘Figuur van het Jaar’.

In een eerste stemronde werden de drie finalisten vastgelegd. Het waren Wannes Cappelle, Joost Vanhessche en de Grote Prijs Marcel Kint.

In de tweede ronde gingen de meeste stemmen naar Wannes, die dus ‘Figuur van het jaar 2018’ werd. Op de tweede plaats eindigde Joost Vanhessche, die een boek schreef over de ‘Dienst 100’ in België en een boek die de geschiedenis van 80 jaar brandweer Zwevegem bundelt. Dit boek was aanleiding voor de minister van cultuur, Sven Gatz, om de brandweerkazernes te inventariseren. De mensen achter de Grote Prijs Marcel Kint zagen hun wedstrijd, ondertussen een 1.1 koers, rechtstreeks op televisie uitgezonden. Goed dus voor een derde plaats.

Zoals de traditie het wil, werd de laureaat gecontacteerd en kwam Wannes nog even naar de vergadering om de felicitaties in ontvangst te nemen. “Ik ben ontzettend blij met deze erkenning. Ik ben aan het proberen Zwevegemnaar te worden, en dat helpt hier wel bij.”, zei Wannes.

Grootse plannen in Zwevegem

Hij dankt zijn titel vooral aan het twee jaar op rij behalen van de eerste plaats in de Belpop 100 van Radio 1 met het nummer Ploegsteert. Maar ook in Zwevegem heeft hij nog grootse plannen. “Momenteel zitten we een beetje in de verbouwingen, maar eens deze achter de rug is het de bedoeling om de caféruimte in te richten voor culturele projecten. We zullen dan wel snel een jaar verder zijn.”, zegt hij.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier