20-jarige Emily opent lingeriewinkel Molto Bella in Rumbeke

Foto EV © Foto EV
Redactie KW

Komend weekend is Rumbeke een lingeriewinkel rijker. De 20-jarige Emily Soens opent er op 21 september haar eigen zaak, Molto Bella.

Emily Soens woont nog met haar moeder Anja Vanneste en haar twee zussen in Gits. Dat ze op zo’n jonge leeftijd een eigen zaak zou openen, had ze vooraf nooit kunnen denken. “Ik studeerde eerst een jaar vastgoed. Ik ga graag met mensen om, maar hield niet van de geforceerde manier van verkopen in de vastgoedsector”, steekt Emily van wal. “Vandaar dat ik zocht naar een andere uitdaging. Die vond ik in een kledingwinkel in Roeselare. Ik werkte er een jaar als verkoopster en ontdekte dat kledij verkopen, klanten helpen en adviseren echt mijn ding waren.”

“Toen mijn favoriete lingeriewinkel in Gits stopte, bedacht ik dat ik beter zelf een winkel kon beginnen. Ik bracht het idee ter sprake bij mijn mama en die was meteen ook enthousiast. “Eigenlijk maakt ze voor een stuk mijn droom waar”, beaamt mama Anja. “Zelf droomde ik altijd van zelfstandig zijn. Emily is nog jong en heeft nog geen gezin, het is het ideale moment om de sprong te wagen. Ik aarzelde dan ook niet om haar te helpen en ben enorm trots. Ah ja, dat doe je toch voor je kinderen?”

ook voor mannen

Eens het besluit genomen, was het tijd voor de praktische regelingen. “Ik ging op zoek naar een bank, een boekhouder, een pand en een collectie om te verkopen. Bij de bank fronste men wel de wenkbrauwen bij het horen van mijn leeftijd, maar uiteindelijk raakte alles in kannen en kruiken. Gelukkig heb ik heel veel mensen achter me die geholpen hebben, zowel met de praktische inrichting als met de publiciteit.”

Emily’s oog viel op een pand in de Sint-Petrus en Paulusstraat in Rumbeke. “De winkel ligt in een gezellige straat met veel andere winkels en gratis parking. De ruimte die ik gebruik, stond nog volledig in ruwbouw, ik heb de hele inrichting zelf kunnen bepalen.” In Molto Bella zal lingerie te koop zijn van de merken Selmark, Louisa Bracq en Simone Pérèle. Ook de mannen komen aan hun trekken met collecties van Homeboy en Baldessarini. “Ik kijk enorm uit naar het helpen van de klanten. Een verkoopster moet op een goede manier kunnen helpen, haar klanten kennen en vooral eerlijk zijn. Bijzonder is wel dat wij een service aanbieden voor mensen met een prothese. Samen met onze naaister gaan we dan op zoek naar de perfecte pasvorm. Als de mensen hier buitenstappen met een goed gevoel, is mijn doel bereikt”, besluit Emily. Iedereen is welkom tijdens het openingsweekend van 22 en 23 september. Er wordt een week lang tien procent korting gegeven op de hele collectie.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier