Bernard Deryckere, de huidige CEO van Alpro die de onderneming de laatste 16 jaar heeft geleid, treedt terug en geeft de management verantwoordelijkheden door aan Sven Lamote.

Zes maanden geleden werd Alpro deel van Danone naar aanleiding van de fusie tussen WhiteWave en Danone. Bernard Deryckere, een icoon binnen de sector van plantaardige voedingsproducten, heeft Alpro naar grote hoogten geleid met een verzesvoudiging van haar omzet en personeelsbezetting over een periode van 16 jaar. Na de fusie faciliteerde Bernard de integratie tussen Alpro en Danone en creëerde hij zo de goede omgeving voor een versnelde groei van plantaardige producten.

Danone wil het momentum nu verder versnellen door de expertise van Alpro te combineren met de distributie en geografische spreiding van Danone, zowel in Europa als buiten de huidige kernmarkten van Alpro. Om deze ambitie te helpen realiseren is Sven Lamote, Vice President Customer Development bij Alpro sinds 2014, nu aangeduid als de nieuwe General Manager van Alpro, om plantaardige voedingsproducten naar een volgende groeifase te leiden en meer keuze aan te bieden aan consumenten die in toenemende mate genieten van plantaardige producten.