Eerste actiebeurs Ontdek Oostrozebeke was een gigantisch succes

De fijne kruidenierszaak De Druivelaar van Petra Volckaert had een heel leuke groene stand in elkaar geknutseld. Op de foto v.l.n.r. Petra Volckaert, Sophie Vanlerberghe, Davy Vermeulen en Fien Clement. © CLY
Redactie KW

De allereerste actiebeurs van de Oostrozebeekse Unizo-afdeling in het oc Mandelroos was een echt succesverhaal. Meer dan 2.000 bezoekers brachten een bezoekje aan de tientallen standhouders.

Niet minder dan 48 plaatselijke standhouders binnen en een paar buiten op het marktplein hadden tijd noch moeite gespaard om een heerlijke stand op trekken en zich op die manier te verkopen aan de duizenden bezoekers. Van zodra de deuren werden geopend, bleef het volk toestromen.

“Ik kan alleen maar zeggen: het was een ongelooflijk succes”, reageert medeorganisator Kurt Demasure, plaatselijk voorzitter van de Unizo-afdeling. “Hoeveel volk er precies over de vloer kwam, was moeilijk in te schatten, maar het moeten er toch meer dan 2.000 geweest zijn. In de namiddag was er haast geen doorkomen meer aan. Vanuit alle hoeken werden we met dankbetuigingen overladen. Iedereen vond het een fantastisch initiatief.”

Tweede editie?

Een tweede editie dringt zich dus op. “Heel zeker, maar dat betekent niet dat we dit evenement elk jaar gaan herhalen. Het is een formule die we om de drie jaar hopen te herhalen, want er komt ook enorm veel bij kijken. Hoe dan ook, we zijn gesterkt door heel veel positieve reacties van de standhouders. Met deze actie hebben we alleszins de middenstand van Oostrozebeke op de kaart gezet. Het was de ideale gelegenheid om eens uit huis te komen en aan de buitenwereld te tonen waarvoor zij staan”, besluit een heel enthousiaste voorzitter Kurt Demasure.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier