Groene 62 in Torhout ongeveer een week niet toegankelijk

De oude spoorwegbedding De Groene 62 zal vanwege kapwerkzaamheden een week niet gebruikt kunnen worden. © foto JS
Johan Sabbe

Op dinsdag 12 maart starten er kapwerkzaamheden op de hellingen van de oude spoorwegbedding De Groene 62 in Torhout. Daardoor zal het fiets- en wandelpad gedurende ongeveer een week niet toegankelijk zijn tussen de Aartrijkestraat en de Steenveldstraat.

Er worden in totaal om en bij de honderd bomen verwijderd. Die werden in samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van een merkteken voorzien. Het gaat voornamelijk over uitgroeisels van berk, esdoorn en zwarte els. De delen die in de grond achterblijven, zullen niet vernietigd worden, want ze zorgen voor de stabiliteit van de helling van de taluds en zouden na de kap opnieuw moeten uitgroeien.

Omleiding voor wandelaars en fietsers

Het is de bedoeling om ook enkele hoogstammige bomen te vellen. Dat gebeurt in bepaalde gevallen voor de veiligheid van de passanten en in andere gevallen om naburige bomen betere groeikansen te geven.

Omdat De Groene 62 een belangrijke schakel is in het plaatselijke wandel- en fietsverkeer, onder meer voor de schoolgaande jeugd, wordt er tijdens de werkzaamheden een omleiding voorzien voor de vele gebruikers van het pad. Het kappen kadert binnen het algemene beheer van het hakhout langs de oude spoorwegbedding. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het snoeibedrijf Lode Pysson uit Oost-Vleteren.

Als alles naar wens verloopt, zal het kappen ongeveer een week duren. Daarna mag iedereen het bewuste stuk van De Groene 62 weer als vanouds gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier