Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit in Beernem

Eén van de auto's die instaan voor dit project. © REGI
Redactie KW

Met het project ‘Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit sloeg het gemeentebestuur van Beernem en de energiecoöperatie CoopStroom cvba in 2018 de handen in elkaar. In dit vernieuwend project levert een zonnepaneelinstallatie op het dak van de Beernemse bibliotheek rechtstreeks stroom aan elektrische wagens.

“Deze wagens worden ingezet als dienstwagens voor de gemeente en als deelwagens voor de deelnemende coöperanten”, zegt burgemeester Jos Sypré. “Wat de deelnemende coöperanten betreft zullen twee elektrische wagens ter beschikking staan als deelwagen voor de Beernemse burgers, die zich inschrijven als coöperant. Dit project kadert in het klimaatbeleid van de gemeente, waarbij wordt ingezet op CO2-reductie, vergroenen van het wagenpark, autodelen en burgercoöperaties”.

Schepen Jan Vanassche stelt dat de doelstelling van dit project is om lokaal energie te produceren en deze lokaal aan te bieden enerzijds en de CO2-uitstoot op het grondgebied van Beernem tegen 2020 met twintig procent te verminderen ten opzichte van 2011 anderzijds. “Met de 30 kWp zonne-installatie kan een effectieve jaarlijkse besparing van 14,17 ton CO2 gerealiseerd worden“, aldus de schepen. Meer info op dinsdag 12 maart om 20 uur in de raadzaal.

(REGI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier