Mooimakers op pad in Lauwe

Op de foto zien we, van links naar rechts, Stephanie Rogeau en de kroost Gilles, Louise, Lotte en Leonie. Rechts van de boom zien we Geneviève, Virginie en Sherley. © CLL
Redactie KW

Met het project ‘Mooimakers’ proberen steden en gemeenten de bevolking te stimuleren om op die manier de handen uit de mouwen te steken en komaf te maken met zwerfvuil. Woensdagavond waren ze op stap in Lauwe.

Voorzien van fluo-hesjes, grijptangen en vuilniszakken trokken de acht mooimakers de straat op. Het was Sherley Claeys, Lauwenaar en eveneens bezieler van de Facebookgroep “Ge zit ne echte Lauweneire aije”, die de kat de bel aanbond. “We gaan iedere woensdagavond met de vriendinnen op stap”, vertelt ze. “We besloten dan ook maar meteen om het aangename aan het nuttige te paren en zwerfvuil op te rapen. Via de gemeente kregen we de nodige tools en op die manier proberen we het wat aangenamer voor iedereen te maken.”

Dat er nog werk aan de winkel is, bleek al snel. Na een wandeltocht van iets meer dan één uur verzamelden ze niet minder dan vijf grote vuilniszakken vol. Het waren vooral de lege bierblikjes die de kroon spanden.

(CLL)

Wie zelf ook zijn steentje wil bijdragen, kan zich iedere woensdagavond bij de groep vervoegen. Meer info op mooimakers.be of op de Lauwse Facebookgroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier