Eerstesteenlegging voor nieuwbouw Sint-Pauluscollege in Wevelgem

© TGM
Redactie KW

Dinsdag werd de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject aan het Cultuurpad in Wevelgem. Hiervoor werken de gemeente en vzw VKSO (Vrij katholiek Secundair Onderwijs Menen-Wervik-Wevelgem), ook bekend als de scholengemeenschap Scholen aan de Leie, samen.

“Er komen twee nieuwe gebouwen”, vertelt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V), “Eén gebouw komt vlak naast de Porseleinhallen, waar een refter komt voor de leerlingen van het Sint-Pauluscollege. In het weekend staat deze polyvalente ruimte ter beschikking van het gemeentebestuur en zullen verenigingen er activiteiten kunnen organiseren. Aan de andere kant van het Cultuurpad, op het terrein van de school, komt het tweede gebouw. Daarin komen op de benedenverdieping sanitaire ruimtes en kleedkamers voor buitensporten, in het kader van de sportlessen van leerlingen van het college. Ook de Wevelgemse afdeling van de Academie voor Muziek en Woord, momenteel gehuisvest in het Oude Gemeentehuis, zal er haar thuisbasis vinden. Er worden klaslokalen voorzien zowel voor de leerlingen van het Sint-Pauluscollege als voor het kunstonderwijs.”

De kostprijs van beide gebouwen wordt op 2,5 miljoen euro geraamd. In het kader van huursubsidies, die gegeven worden door de Vlaamse overheid, wordt de werkelijke inbreng van de gemeente geraamd op 52% en voor de school op 48%. In het voorjaar van 2020 zouden beide gebouwen in gebruik genomen worden.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier