KV Kortrijk daagt basisschool Sint-Paulus uit

© EDB
Redactie KW

KV Kortrijk daagde basisschool Sint-Paulus uit om vier uitdagingen aan te gaan. Als ze hierin slaagt, krijgt de school een volledig supportersvak ter beschikking tijdens een thuiswedstrijd in de play-offs.

Op vrijdag 15 maart was het KVK-dag op school. Vrijdagmorgen trokken de leerlingen in rood en wit naar het stadion, waar ze een rondleiding en heel wat uitleg over het stadion kregen. Daarna trokken ze naar de jeugdacademie waar ze naar een open training van de spelers konden kijken. ‘s Namiddags kwamen een paar spelers de school bezoeken.

Steun voor het speelplaatsproject

De eerste uitdaging is dat elke leerling ‘Vis in de Leie’ moet kunnen meezingen. We konden horen dat dit al heel goed lukt.

https://www.youtube.com/watch?v=qCCLCiSSEL8

Ten tweede moet er een tifo van 10 meter gemaakt worden. Verschillende leerlingen deden al een voorstel voor een slogan die er op kan komen. Als derde uitdaging moet de school een filmpje maken waar de liefde voor KVK bekend gemaakt wordt. “Tenslotte moeten we de media halen met dit alles”, aldus leerkracht Cedric Ryckaert.

Met de uitdagingen wil de voetbalclub haar steun geven aan het speelplaatsproject waar de school aan werkt. “We krijgen gesigneerde wedstrijdtruitjes, tickets en gadgets en natuurlijk mogen de kinderen eens naar een wedstrijd kijken.”

(EDB – foto/video EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier