Luna Bettens (17) wint de Filosofische Pen

Luna Bettens wint de filosofische pen. (foto EDB)
Redactie KW

De 17-jarige Kortrijkse won onlangs de Filosofische Pen met een essay over een tekst van Ernest Hemingway.

Luna Bettens zit in het zesde jaar Latijn-moderne talen in het RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen in Kortrijk. Ze gaat iedere week dansen, maar houdt er ook van om rond te hangen met haar vrienden. Altijd is ze wel iets aan het lezen. In haar vrije tijd – maar die is volgens Luna beperkt – schrijft ze af en toe wel iets.

Essay schrijven

Luna volgde op school een seminarie filosofie. “Dat is een module die gegeven wordt door KU Leuven en overal in Vlaanderen gegeven kan worden. Aan het eind van die module is het de bedoeling dat iedereen een essay schrijft waar een bepaald citaat over geluk besproken wordt. Die essays worden doorgestuurd naar de universiteit. Daar wordt dan de beste uitgekozen en die wint dan de Junior Filosofische Pen.”

Luna koos voor het citaat Happiness in intelligent people is the rarest thing I know van Ernest Hemingway om haar mening op die visie te geven. Het was de eerste keer dat ze over een filosofisch thema schreef. “Dat maakte het ook een interessante opdracht. Ik had nooit verwacht dat ik hiermee zou winnen”, aldus Luna. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier