Medische escaperoom bij Rhizo in Kortrijk

De leerlingen maakten kennis met de vele aspecten van een zorgberoep. © EDB
Redactie KW

Twee dagen stond er op de speelplaats van Rhizo Zorgkrachtschool een escaperoom om leerlingen uit de derde graad warm te maken voor het beroep van verpleegkundige.

Via haar ‘ik ga ervoor’-campagne promoot de overheid al enkele jaren de zorgberoepen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid wil leerlingen door spannende en educatieve activiteiten in een aangepaste escaperoom voor de zorg en het beroep van verpleegkundige prikkelen.

Rhizo stelde zich kandidaat om de escaperoom aan te bieden aan de leerlingen van de derde graad van Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen en Rhizo Zorgkrachtschool. Dertien keer kon de escaperoom door vier groepjes bezocht worden op maandag en dinsdag.

Escaperoom

“Via een spel met raadsels en opdrachten gebaseerd op volksgezondheid moeten de leerlingen in 35 minuten proberen te ontsnappen uit een escaperoom”, aldus Bruno Overbergh, directeur van de Zorgkrachtschool.

“Dat kon door samen te werken en puzzels op te lossen. Ondertussen maakten de leerlingen kennis met de vele aspecten van een zorgberoep zoals het vragen naar de bloedgroep, medicijnen zoeken, röntgenfoto’s bekijken en symptomen van ziektes vinden.”

Volgens Bruno wordt het moeilijker om leerlingen uit de derde graad van het middelbaar in contact te brengen met het werk in een ziekenhuis. “Zelfs leerlingen geneeskunde doen in het eerste jaar een stage verpleegkunde. Daardoor wordt het moeilijker om onze leerlingen van het middelbaar in het ziekenhuis te krijgen voor een stage.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier