Stad Veurne trekt de stekker uit gemeentelijke basisschool de ‘Kleine Reus’

© JT
Redactie KW

Verslagenheid, onbegrip en teleurstelling bij de ouders en leerlingen van de gemeenteschool in Steenkerke. Stad Veurne heeft beslist om de voorziene begroting voor het dorpsschooltje in andere zaken zal worden geïnvesteerd.

“De 50.000 euro die nog voor dit schooljaar werd begroot, zal volgens schepen van onderwijs Celine Mouton in de toekomst worden gebruikt voor de uitbouw van de schoolsite als ontmoetingscentrum in Steenkerke”, aldus ouder Eva Declerck. “Het gevolg van de beslissing van stad Veurne is dat ook de vrije kleuterschool, afdeling Steenkerke, zal worden stopgezet en dat hun leerkrachten naar een afdeling zullen moeten verhuizen.”

Volgens schepen van onderwijs Celine Mouton heeft het stadsbestuur van Veurne de voorbije legislatuur onder burgemeester Roose er alles aan gedaan om het aantal leerlingen in de ‘Kleine Reus’ te doen stijgen. “De voorbije zes jaar is het aantal leerlingen in de school net sterk gedaald. Elke dag komt er in Steenkerke een bus van het Atheneum Veurne langs om de kinderen uit de sociale wijk van Steenkerke op te halen, terwijl er op 100 meter van deze kinderen hun deur een school is. Het stadsbestuur rukt opnieuw een belangrijke sociale draaischijf weg uit een van haar dorpen”, besluit Eva Declerck.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier