Studenten VIVES Brugge leren festival organiseren in kader van hun opleiding

© SVV
Redactie KW

Met SUNBRN Fest willen de initiatiefnemers op dinsdag 30 april meer dan driehonderd man op de been brengen. Voor het tweede jaar op rij slaan de hogeschool VIVES Brugge en aMAZe, de jongerenwerking van het cultuurcentrum Brugge, de handen in elkaar om tweedejaarsstudenten Cultuurmanagement een bijzondere ervaring aan te bieden.

“In het kader van hun opleiding leren ze een festival in elkaar steken“, zegt docent Cultuurmanagement Bernadette Van Nieuwenhuyse. “Dit jaar kunnen jongeren van 16 tot 26 jaar op ons evenement genieten van een muzikale belevenis die hen in dezelfde sferen tracht te brengen als een zwoele zomeravond met vrienden“, vult studente Gaëlle Lefrancq aan.

Dat evenement heet SUNBRN Fest en biedt een avondvullend programma in de MaZ, gelegen aan de Magdalenastraat 27. Op dinsdag 30 april openen de drie Oostendse broers Sil, Ward en Bavo Meeus oftewel Seagull. Opvallend is dat hun combinatie van rock en reggae mede door zelfgemaakte gitaren tot stand komt. Daarna is het aan Danny Blue and The Old Socks, die graag binnen het spanningsveld tussen surf en punk manoeuvreren. Headliner is Faces on TV oftewel rond Jasper Maekelberg, multi-instrumentalist, de voorbije jaren één van de meest gesolliciteerde Vlaamse producers en beste maatjes met Balthazar. Maekelberg komt nummers spelen uit ‘Night Funeral’, het debuut van Faces On TV.

Na afloop van de drie optredens volgt een after-party. “We gaan ook in zee met Wallin’, een vzw die graffitikunstenaars verenigt, want er komt een graffiteur een piece op de MaZ zetten”, besluit Aukelyn Allary, projectcoördinator van aMAZe. Tickets kosten 10 euro (in voorverkoop) en 13 euro (aan de deur).

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier