Dodelijke aanrijding met trein in Harelbeke was spijtig ongeval

De trein raakte beschadigd. © NDZ
Redactie KW

In Harelbeke heeft zich dinsdag kort over 17 uur een verkeersongeval voorgedaan aan de Oudenaardsestraat waarbij een trein een wagen heeft gegrepen. Alles wijst op een spijtig ongeval.

Een bijna 80-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Dat bevestigen het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk, en brandweerzone Fluvia.

De vrouw reed door de slagbomen en werd gegrepen door de trein. Door de klap werd de wagen weggeslingerd. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat.

Het parket heeft een verkeersdeskundige gestuurd.
Het parket heeft een verkeersdeskundige gestuurd.© GV

Het treinverkeer werd ook stilgelegd. Een twintigtal passagiers op de trein is geëvacueerd en kon met bussen hun rit verder zetten. De trein raakte beschadigd en kon volgens de mensen van Infrabel niet meer verder.

Het treinverkeer werd stilgelegd.
Het treinverkeer werd stilgelegd.© GV

Verwacht wordt dat het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde dinsdagavond nog verschillende uren onderbroken zal zijn. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden na te gaan.

Alles wijst op een spijtig ongeval, het parket heeft geen aanwijzing dat het om een wanhoopsdaad zou gaan. De lichten en slagbomen werden ook gecontroleerd en functioneerden normaal.

(Belga/GV/NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier