Evacuatie bij gaslek in Zwevegem

© foto GV
Redactie KW

Door een gaslek dienden een aantal inwoners van de Esserstraat in Zwevegem geëvacueerd te worden. De burgemeester bleek onbereikbaar.

Zaterdagavond werd even over half zeven een gasreuk waargenomen in de Esserstraat in Zwevegem. De brandweer werd gealarmeerd en algauw werd vastgesteld dat er een lek was in de middendrukleiding.

“Eens we dit hadden vastgesteld besloten we de aanwezige mensen in dit stukje industriezone te evacueren”, vertelt luitenant Stefaan Vanneste. Er werd een perimeter ingesteld van 100 meter en de bewoners in de Gaverstraat werden gevraagd binnen te blijven.

Burgemeester onbereikbaar

Een 15-tal mensen werden opgevangen bij garage Caluwier waar ze goed ontvangen werden. “We hebben sowieso wat flessen in de frigo staan, dus lijkt het me meer dan normaal dat we daar nu gebruik van maken”, wist Hedwig te vertellen.

Het werd bang afwachten tot 21.15 uur eer de politie en daarna de brandweer kwamen vertellen dat de mensen van Fluvius het lek gevonden hadden en iedereen veilig terug naar huis kon.

Uit goede bron werd vernomen dat de burgemeester tijdens de evacuatie niet bereikbaar was voor de politie. Gelukkig liep alles goed af.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier